Spot On: HR

05 jul 2022

Deze maand zetten we de spot op het team dat veel voor ons doet, wat we niet altijd zien: HR! HR is de afkorting van Human Resources (Personeelszaken). Het HR-team bestaat uit drie personen; Yvonne van Groningen (Manager), Maartje Kuipers (HR Adviseur) en Audrey Merkx (Adviseur Arbo en Verzuim).

SpotOn HR

De werkzaamheden zijn heel divers en vaak is een dag niet van A tot Z te plannen. Audrey vertelt: "Ieder van ons heeft haar eigen aandachtsgebied. Zo heeft Yvonne de meer grotere projecten onder haar beheer, zoals functiewaardering en samenwerking met de Ondernemingsraad. Maartje zorgt voor de inrichting van AFAS en is de eerste waar je terecht kunt met je vragen. Mijn aandachtsgebied is arbo en verzuim. Als team zijn we zodanig ingespeeld op elkaar, dat we elkaars werk kunnen overnemen als het nodig is."

"Nadat Spotta en Axender zijn samengevoegd stonden we voor de uitdaging om zorg te dragen voor een zorgvuldige overgang van HR-gerelateerde zaken vanuit PostNL/Axender naar het huidige Spotta," vertelt Audrey. "In januari 2021 is Yvonne gestart om een zelfstandig opererende HR-afdeling vorm te geven. Maartje is in maart 2021 de HR-afdeling komen versterken en ik ben in oktober 2021 toegevoegd aan het team. Vol passie en energie proberen we te zorgen voor een adequaat personeelsbeleid binnen Spotta."

De speerpunten waar HR dit jaar hard aan werkt, zijn de verdere inrichting van AFAS, het optimaliseren van het beleid rondom verzuim en arbeidsvoorwaarden en het verder vormgeven van het functiewaarderingstraject. Verder krijgt HR dagelijks veel operationele vragen/verzoeken binnen. Deze variëren van aanvraag van diverse verlofsoorten, verzoeken tot het opstellen van correspondentie naar medewerkers en verzoeken tot overleg. Audrey: "Kortom, het werk bij HR is veelzijdig, waarbij we ons iedere dag inzetten om het morgen weer beter te doen dan vandaag."

Op de foto van links naar rechts: Yvonne van Groningen, Maartje Kuipers en Audrey Merkx.

Bekijk ook eens onze andere berichten

Folders zorgen voor extra omzet. Dus waarom worden ze bedreigd? 

31-05-2023

Folders zijn een van de commercieel meest succesvolle printkanalen, maar zoals alle printmedia wordt het geconfronteerd met toenemende uitdagingen en weerstand. 

Spotta maakt huis-aan-huis bezorging slimmer en duurzamer

17-04-2023

Nieuwe bezorgmethode maakt segmentatie op huishouden mogelijk 

De ambities van onze medewerkers zijn ook onze ambities

28-03-2023

Regelmatig geven wij onze medewerkers de kans om te kunnen groeien. Adam Fic is een goed voorbeeld. Adam vertelt over zijn Spotta kansen.

Spot On: Marketing & communicatie

10-03-2023

Een energiek en dynamisch team dat altijd voor jullie klaar staat! "De werkzaamheden van onze afdeling bestaan uit activiteiten en strategieën die gericht zijn op het promoten van een product, dienst of merk bij interne en externe stakeholders”, zegt afdelingshoofd Jan-Willem Kuiper. “Wij hebben dus met elke afdeling binnen Spotta te maken als het gaat om communicatie, branding, marktonderzoek, campagnes en verkoop."

Inzamelingsactie voor Turkije en Syrië

28-02-2023

Gelukkig zijn er altijd mensen die in actie komen in tijden van nood. Zo ook Riza Uli, onze medewerker van de technische dienst. Hij heeft samen met vrienden een inzamelingsactie georganiseerd om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen.  

Spot On: Finance & Control

23-01-2023

Dit keer staat de stafafdeling Finance & Control in de spotlights. Bij deze afdeling is er het afgelopen jaar behoorlijk wat gewijzigd. “De afdelingen Finance en Business Control & Office Support zijn samengevoegd”, zegt manager Xander Verhaal. “Vervolgens het vertrek van drie business controllers, het opvangen van hun werkzaamheden was een prestatie op zich. Tenslotte is in het najaar de afdeling Facilities erbij gekomen en is Office Support gesplitst in Facilities en Netwerkregie. De afdeling staat nu en kan uitgebouwd worden!”

Spot On: Sales - MKB (Midden en Kleinbedrijf)

11-11-2022

“Ons energieke en gezellige team kent een goede mix tussen jonge mensen en mensen die al jaren in het vak zitten. Hierdoor kunnen we ons als geen ander verplaatsen in de ondernemers van deze tijd en de snel veranderende markt”, zegt Mike Wesel, Manager MKB.

SPOT ON: Bezorgen Buitendienst

01-10-2022

Het team van Bezorgcoördinatoren maakt onderdeel uit van de afdeling Bezorgen. Binnen dit team zijn dertig Bezorgcoördinatoren toegewijd bezig met een gebied (bijv. Amsterdam): in deze regio is de coördinator de verantwoordelijke persoon voor alle afgiftepunten van folder- en weekendkranten van zijn gebied en daarmee de bezorgers die binnen dit gebied vallen.

01 / 08