SPOT ON: Business Development

05 mei 2022

Deze keer in Spot On: het team Business Intelligence. Dit is een klein team en werkt op het kantoor in Utrecht. Het team is onderdeel van de afdeling Business Development, net als Marketing & Communicatie.

SpotOn Business Development

Innovatieve, data gedreven oplossingen

“We werken samen met onze collega’s aan de groei van Spotta,” vertelt teamleider Jeffrey Muller. “Dit doen we door het leveren van innovatieve, data gedreven oplossingen. Je vraagt ons voor het analyseren van quick wins, aanbevelingen, input voor businesscases en next steps. Het kan gaan om een tijdelijke functionaliteit, een tool die nodig is voor een project, tot aan complexe onderzoeksvragen. Een data-analyse draagt goed bij aan het optimaliseren van een proces, het maken van scenario’s en het nemen van besluiten. Maar het gaat niet alleen om data. Ook de kennis en ervaring van onze collega’s is een essentieel onderdeel in de analyse en mag niet worden onderschat. Samen creëren we de juiste inzichten.”

Efficiënte en effectieve folderverspreiding

Voor klanten van Spotta maakt Business Intelligence geoptimaliseerde verspreidplannen. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve folderverspreiding. “Wist je dat ruim dertig procent van het foldervolume dat Spotta bezorgd op basis van klantdata door ons gesegmenteerd is?” aldus Jeffrey. “We werken ook veel voor de verschillende kolommen binnen Spotta: de ‘interne klant’. Zo hebben we het afgelopen jaar een nieuwe clusterindeling voor Productie en Transport & Netwerkregie opgesteld op basis van een data-analyse en een geografische tool. Hiermee is de productie efficiënter geworden en zijn de transportroutes slimmer georganiseerd. Voor Bezorgen maakten we recent een wervingstool, die een hoop uren bespaart bij het selecteren van de bezorgwijken voor de verspreidplannen van de wervingsflyers.”

De diversiteit aan opdrachten en het contact met klanten; maar vooral het samenwerken met collega`s en het delen van kennis en data vindt Business Intelligence het leukste aan het werken bij Spotta!

Op de foto van links naar rechts: Jeffrey Muller, Jeroen donk, Lianne Kleijberg, Rens van Beek, Jelle Backx en Jan Deijns.

Bekijk ook eens onze andere berichten

Folders zorgen voor extra omzet. Dus waarom worden ze bedreigd? 

31-05-2023

Folders zijn een van de commercieel meest succesvolle printkanalen, maar zoals alle printmedia wordt het geconfronteerd met toenemende uitdagingen en weerstand. 

Spotta maakt huis-aan-huis bezorging slimmer en duurzamer

17-04-2023

Nieuwe bezorgmethode maakt segmentatie op huishouden mogelijk 

De ambities van onze medewerkers zijn ook onze ambities

28-03-2023

Regelmatig geven wij onze medewerkers de kans om te kunnen groeien. Adam Fic is een goed voorbeeld. Adam vertelt over zijn Spotta kansen.

Spot On: Marketing & communicatie

10-03-2023

Een energiek en dynamisch team dat altijd voor jullie klaar staat! "De werkzaamheden van onze afdeling bestaan uit activiteiten en strategieën die gericht zijn op het promoten van een product, dienst of merk bij interne en externe stakeholders”, zegt afdelingshoofd Jan-Willem Kuiper. “Wij hebben dus met elke afdeling binnen Spotta te maken als het gaat om communicatie, branding, marktonderzoek, campagnes en verkoop."

Inzamelingsactie voor Turkije en Syrië

28-02-2023

Gelukkig zijn er altijd mensen die in actie komen in tijden van nood. Zo ook Riza Uli, onze medewerker van de technische dienst. Hij heeft samen met vrienden een inzamelingsactie georganiseerd om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen.  

Spot On: Finance & Control

23-01-2023

Dit keer staat de stafafdeling Finance & Control in de spotlights. Bij deze afdeling is er het afgelopen jaar behoorlijk wat gewijzigd. “De afdelingen Finance en Business Control & Office Support zijn samengevoegd”, zegt manager Xander Verhaal. “Vervolgens het vertrek van drie business controllers, het opvangen van hun werkzaamheden was een prestatie op zich. Tenslotte is in het najaar de afdeling Facilities erbij gekomen en is Office Support gesplitst in Facilities en Netwerkregie. De afdeling staat nu en kan uitgebouwd worden!”

Spot On: Sales - MKB (Midden en Kleinbedrijf)

11-11-2022

“Ons energieke en gezellige team kent een goede mix tussen jonge mensen en mensen die al jaren in het vak zitten. Hierdoor kunnen we ons als geen ander verplaatsen in de ondernemers van deze tijd en de snel veranderende markt”, zegt Mike Wesel, Manager MKB.

SPOT ON: Bezorgen Buitendienst

01-10-2022

Het team van Bezorgcoördinatoren maakt onderdeel uit van de afdeling Bezorgen. Binnen dit team zijn dertig Bezorgcoördinatoren toegewijd bezig met een gebied (bijv. Amsterdam): in deze regio is de coördinator de verantwoordelijke persoon voor alle afgiftepunten van folder- en weekendkranten van zijn gebied en daarmee de bezorgers die binnen dit gebied vallen.

01 / 08