Home > Speelgoed > Zomervakantie thuis: zo houd je je kinderen zoet

Zomervakantie thuis: zo houd je je kinderen zoet

SpeelgoedUit de folderVrije tijd

Zomervakantie thuis: zo houd je je kinderen zoet

Hoe houd je je kinderen zoet tijdens de zomervakantie? Zij hebben vakantie maar jij misschien nog niet. Dit is wat je in de weken dat je kinderen vrij zijn, kunt gaan doen.

Ouders van wie de kinderen naar de opvang gaan of oma en opa dichtbij hebben wonen, hebben het relatief makkelijk in de vakantie. Maar wat doe je als je geen grootouders, crèche of naschoolse opvang achter de hand hebt? Dan is het vooral een kwestie van goed plannen. Iets vaker thuis werken, dagen afwisselen met je partner of een goede deal sluiten met andere ouders, die in dezelfde situatie zitten. Als eenmaal de opvang goed geregeld is, blijft de vraag: hoe houd je ze thuis zoet tijdens de vakantiedagen?

Buiten spelen

In de zomervakantie zijn er heel veel zomerse spelletjes die kinderen buiten kunnen doen. Stoepkrijten is er een die favoriet is. Maar bijvoorbeeld ook reuzen bellenblazen of met grote waterpistolen achter elkaar aan rennen of een opblaasbaar zwembad in de tuin. Dat is sowieso genieten. Als het geen mooi weer is dan is er binnen ook van alles te verzinnen. Voor de grotere kinderen zijn danswedstrijden, karaoke of verkleden heerlijke bezigheden. Hutten bouwen in de woonkamer of in de slaapkamer vinden ze ook heel leuk. Midden op de dag een spannend verhaal voorlezen stimuleert de fantasie. Wie van knutselen houdt kan aan de slag met bunchems of dingen onderzoeken met het scheikundelab.  

Samen kokkerellen

Vooral aan het einde van de dag kunnen kinderen zich vervelen. Ze hebben al van alles gedaan en worden hangerig. De verleiding is groot om ze een filmpje te laten kijken. Voor dit soort momenten kun je ’s ochtends al iets te bedenken. Bijvoorbeeld dat jullie aan het einde van de dag samen gaan koken. Bedenk wat jullie gaan eten. Speciale pannenkoeken met banaan of een pizzabodem die je gaat versieren? Maar het kan ook een pastasalade zijn of iets uit het kinderkookboek. Maak samen een boodschappenlijstje en ga naar de supermarkt om alle spullen in te slaan. Tegen het einde van de middag heb jij alles al klaargezet en kun je heerlijk samen kokkerellen.

Naar de speeltuin

In ieder dorp en elke stad is er een speeltuin waar je naartoe kunt gaan. Het gaat dan niet om het speeltuintje om de hoek, maar de grote speeltuin met een kabelbaan, een zandbak waar je met water kunt kliederen of waar ze een extra lange glijbaan hebben. Zo’n dagje speeltuin is heerlijk voordelig. Zeker als je allemaal lekkere dingen meeneemt en ze tussendoor op een ijsje trakteert. Neem naar de speeltuin lekkere kadetjes mee met pindakaas en natuurlijk drinkpakjes met hun favoriete drinken. Ook heb je wat fruit bij je zoals kersen, wilde perziken of een bakje met frambozen. En voor de lekkere trek een stroopwafel of een minizakje snoep. Vergeet voor jezelf niet een boek of een tijdschrift mee te nemen, zodat jij ook even tot rust komt. Je kinderen vermaken zich wel.

Plons in het zwembad

Waar is het dichtstbijzijnde buitenzwembad? Als het zonnig weer is en de temperatuur boven de 21 graden is het heerlijk om een dagje naar het zwembad te gaan. Kinderen plonzen zo het koude water in. Met een paar goede badlakens zijn ze ook zo weer droog. Voor de grotere kinderen is het heerlijk om een reuzen zwemband of een luchtbed voor in het water mee te nemen. Op de speelweide vermaken ze zich prima met een bal of een strandspelletje. En na al dat spelen in het water is het traktatie als er in de koeltas een paar koele drankjes zitten met een paar heerlijke crackers of lekkere ontbijtkoek. Aan het einde van de dag mag er ook een klein zakje chips gegeten worden en gaat iedereen weer helemaal tevreden naar huis.

Winkelen en taartje eten

Soms moet er thuis eerst nog gewerkt worden. De was moet worden gedaan en de kamers moeten worden opgeruimd. Er is altijd wel iets te doen. Tijdens zo’n ochtend vermaken kinderen zich het best als ze weten dat ze daarna iets leuks gaan doen. Een handje helpen kan ook geen kwaad. Zijn de klusjes geklaard, dan kun je samen de stad ingaan om te shoppen voor de vakantie. Een paar kinder T-shirts, korte broeken, een spelletje voor onderweg, makkelijke sandalen of slippers en natuurlijk nog een extra bikini. Er zijn zoveel kleine dingen die je nodig hebt voor de vakantie. Ga na afloop van het shoppen een taartje eten op het terras of in de lunchroom om de hoek. Geen tijd meer voor een taartje of zijn de kinderen ongeduldig geworden, koop een ijsje en wandel lekker verder door de stad waar de uitverkoop in volle gang is. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.