Home > Kerstmis > Zo bereid je je voor op de kerstsfeer

Zo bereid je je voor op de kerstsfeer

Kerstmis

Zo bereid je je voor op de kerstsfeer

Heb je zin om weer helemaal in kerstsfeer te komen? Of loop je juist een beetje aan te hikken tegen de feestdagen? Door je op je eigen manier voor te bereiden op de kerstsfeer, kom je helemaal in de stemming. Spotta geeft je 5 tips om je voor te bereiden op Kerst.

Gezellig maken
Langzaam maar zeker wordt het steeds donkerder en wordt het buiten steeds kouder en natter. Daardoor wil je het als vanzelf binnen warm en gezellig maken. De beste sfeermakers zijn kaarsen. Daarnaast kan feestverlichting ook bijdragen aan de sfeer binnen en buiten. Je kunt verschillende voorbereidingen treffen, zodat je helemaal klaar bent voor de feestdagen.

Kersttip 1: creëer kersttafereeltjes
Je ziet ze steeds meer in allerlei vormen en soorten: kersttafereeltjes. Je hebt kerstballen met complete mini-dorpjes en kerstdecoratiemateriaal waar je zelf sfeer mee kunt maken. Veruit favoriet zijn de glazen stolpen met kerstdecoraties in de vorm van een zilveren rendier of een kerstboompje met sneeuw. Ook kun je ervoor kiezen om led kerstlampjes in een stolp of in een glazen vaas te doen. Verder zie je veel sfeervolle takjes met rode besjes en met ledverlichting.

Kersttip 2: kerstkaarten maken
We doen het bijna niet meer: kerstkaarten versturen. Maar je kunt als een speciaal gebaar voor Kerst een aantal dierbare familieleden en goede vrienden een zelfgemaakte kerstkaart sturen. Vind je dat te veel werk dan kun je ook prachtige handgemaakte kerstkaarten kopen. Ook leuk zijn kerstkaarten hangers in de vorm van een kerstbal. Deze kun je aan een rood lintje in de kerstboom hangen. Vooral heel leuk voor opa en oma. Met bijvoorbeeld een handgeschreven kerstgroet of tekening van hun kleinkind achterop. In de folders vind je verder allerlei leuke kerstkaarten om direct te versturen.

Kersttip 3: playlist met kerstliedjes
Om meteen in de kerststemming te komen, kun je een ‘playlist’ met je favoriete kerstliedjes maken. Ieder jaar hoor je op de radio de bekende kersthits voorbijkomen. Er zijn kerstliedjes waar je je aan ergert en er zijn er waar je geen genoeg van kunt krijgen. Bij de klanken van de eerste kerstliedjes op de radio kun je besluiten alvast je eigen playlist samen te stellen. Muziek brengt vaak mooie herinneringen naar boven en voert je terug naar de bijzondere momenten. De kerstliedjes kun je beluisteren met een goede soundbar, een hippe luidspreker of een goede koptelefoon.

Kersttip 4: nieuwe Kerstboomversiering
Het optuigen van de Kerstboom laat nog even op zich wachten. Toch liggen de winkels al vol met kerstballen en andere versiering voor de kerstboom. De ene kiest voor traditionele kerstversiering met veelal rode, gouden of zilveren kerstballen, de ander gaat voor steeds een ander thema. Je ziet dit jaar ook kerstballen met teksten en er zijn natuurlijk kerstballen voor baby’s eerste kerst.
Omdat er zoveel moois is om in de kerstboom te hangen, kiezen steeds meer mensen voor de zogeheten kinderkerstboom. Een kerstboom vol met verschillende soorten kerstballen en andersoortige kerstversiering. Er hangt zoveel moois in dat je blijft kijken naar je eigen kerstboom.  Ieder jaar is het weer een uitdaging om een paar nieuwe versieringen voor jouw unieke kerstboom te vinden. Er is enorm veel keus als het gaat om kerstballen, kerstfiguren, houten kersthangers, glitterhangers en kleurrijke slingers.

Kersttip 5: kerstverlichting
Omdat juist de vele lichtjes voor een gezellige sfeer zorgen, kun je voorafgaand aan de kerstdagen je bezighouden met kerstverlichting. Om het zowel binnen als buiten gezellig te maken. Heb je een mooie voortuin of een mooi balkon dan leent elk boompje of balkonreling zich uitstekend voor kerstverlichting. Je hebt keuze genoeg uit Lampjes rond dakgoten, een mooie kerstster voor het raam of een lamp van lichtjes bij de voordeur. Al die lichtjes zorgen voor een betoverende sfeer. Sommigen pakken echt flink uit en projecteren kerstfiguren op de muur. Ook kun je kiezen voor een complete lasershow waarbij de hele voorgevel van je huis in de spotlights wordt gezet. Er is zowel voor buiten als van binnen alles mogelijk om een gezellige kerstsfeer te creëren. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.