Home > Wonen > Zit je of ga je liever languit op je nieuwe bank?

Zit je of ga je liever languit op je nieuwe bank?

Wonen

Zit je of ga je liever languit op je nieuwe bank?

De verleiding is groot bij het zien van een bank die zo uitnodigend is. Zit of lig je liever op een bank?

Welke bank past het beste bij jou? Past hij bij het interieur van jouw woonkamer, maar misschien nog wel belangrijker: zit ie lekker? Of ga je ’s avonds liever lang uit?

Wanneer je toe bent aan een nieuwe bank is het goed, om van tevoren, te bedenken waar je naar op zoek bent. Is dat een traditionele twee- of driezitsbank, of kijk je verlangend uit naar een driezitsbank met een lounge gedeelte? Is je woonkamer niet al te groot of wil je niet dat je bank teveel ruimte in beslag neemt, dan zijn er ook hele praktische 1,5 zitbanken. Wil je juist met de hele familie op de bank kunnen zitten? Er zijn ook banken, die je uit verschillende elementen kunt samenstellen en je heel gezellig als het ware met elkaar in een halve cirkel zit.

De vorm van een bank doet er toe. Net als het materiaal waarvan de bank is gemaakt. Wordt het een stoffen bank of kies je voor een leren bankstel? Laatstgenoemde heb je tegenwoordig in allerlei trendy kleuren, zoals cognac, denim blauw en vintage groen. De stoffen banken zie je in allerlei soorten grijstinten, van donker tot licht, maar ook in opvallende kleuren waarbij okergeel, babyblauw of limoengroen het meest populair zijn.

Het allerbelangrijkste bij de aanschaf van een bank is het zitcomfort. Wil je een bank waar je heerlijk in weg kunt duiken, dan is een bank met losse zitkussens het meest geschikt daarvoor. Liever een stevige bank, waar je goed op zit, zonder het gevoel van doorzitten? Neem een bank uit één zit- en leundeel. Voor het testen kun je het beste een middag in het weekend uittrekken of ga op je vrije dag er samen tussenuit. Neem de proef op de som en ga niet alleen zitten op een bank, maar ook languit. Vooral als je weet dat je ’s avonds het liefst languit op de bank ligt.

Natuurlijke tinten zijn in. Kies je voor een bank met een neutrale grijstint, dan kun je je bank opfleuren met kussens in allerlei tinten en structuren. Helemaal hip zijn kussens met grafische patronen, maar leren kussens met een geschubde structuur, zoals een vissenhuid, zijn ook heel trendy. Wil je het wat minder strak en houd je van een kakofonie aan kleuren, ga dan voor vintage kussens met een bloemenprint. Zo combineer je een bank die in elk type interieur past en jaren mee kan met kussens, die je na een lange winter en een mooie zomer zonder al teveel kosten weer kunt vervangen. 

Bekijk alle actuele woonfolders of ga naar Spotta's inspiratiepagina over Wonen.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.