Home > Bouwmarkt > Zeg het met bloemen op Moederdag en al die andere speciale momenten

Zeg het met bloemen op Moederdag en al die andere speciale momenten

BouwmarktTuin & DierVrije tijd

Zeg het met bloemen op Moederdag en al die andere speciale momenten

Een bos bloemen, een mooie groene plant of een plantenbak vol gekleurde bloemen. Op speciale momenten zeg je het met bloemen. Zoveel keuze, maar kies je dan? We hebben ze voor jou op een rij gezet.

Een originele bos bloemen

Er gaat natuurlijk niets boven een originele bos bloemen, want bloemen staan met Moederdag nog altijd met stip op nummer 1. Het mag dan wel iets bijzonders zijn. Moeilijk is dat niet, want met een bijzondere samenstelling van soorten bloemen heb je al snel een mooie bos. Ook een combinatie van haar favoriete bloemen met veel groen of met andersoortige bloemen in dezelfde kleur is speciaal. Bloemen die in deze tijd volop bloeien en populair zijn, zijn diep roze pioenrozen, witte margrieten of veelkleurige charmante ranonkels. Een bijzondere bos bloemen zegt genoeg en zorgt altijd voor een blij gezicht.

Groen, groener, groenst

De trend van dit jaar op het gebied van planten is de groene plant. Hoe meer groen, hoe beter. Je kunt kiezen voor grote groene kamerplanten. Een echte eyecatcher is een muur of een schutting vol groene planten, een zogenoemd livepanel. Het is een prachtig gezicht en het voordeel is ook nog eens dat zo’n volle muur met planten binnen isolerend werkt en buiten goed is voor fijnstofbinding. Zo’n ultieme groenbeleving lijkt bewerkelijk maar is heel onderhoudsarm. Wil je je moeder echt overdonderen dan zou je met zo’n groene wand waar je zelf de planten van kunt samenstellen weleens hele hoge ogen kunnen scoren.

Een hele bak vol bloemen

Heb je wat te vieren dan kun je een hele bak vol bloemen kopen. Dat kan een kweektuin op pootjes zijn met daarin bijvoorbeeld allerlei felgekleurde perkplanten. Een prachtige bloemenzee van Spaanse margrieten in de kleuren roze-wit tot paars. Ook mooi zijn de traditionele rode geraniums. Ga je voor primula’s dan kun je kiezen voor een plantenbak met alle kleuren van de regenboog. Maar een bloembak met alleen koningsblauwe violen staat ook prachtig. Een mooie stenen pot waar je meerdere perkplanten in kunt poten is een feest om te geven. Als je groots wilt uitpakken dan kies je voor een vurenhouten langwerpige of vierkante plantenbak, die een aanwinst is voor het terras.

Proef je tuin

Samen lunchen met een heerlijke frisse salade, die je opfleurt met eetbare bloemen. Maak je salade kleurrijk door op tafel allemaal plantjes te zetten waar je de bloemen van kunt plukken. Het lijkt een beetje gek, maar eetbare bloemen zijn er in overvloed. Het is goed om te weten dat alle bloemen van kruiden eetbaar zijn. Zoals selderij, munt en basilicum. De smaak is ongeveer hetzelfde als de bladeren maar dan iets minder sterk. Verder kun je alle chrysant-achtige bloemen eten, maar dan wel alleen de bloemblaadjes. Populair en extra vrolijk in de salade zijn kleurrijke viooltjes en witgele madeliefjes. Die kun je wel in zijn geheel eten. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.