Home > Sinterklaas > Wie zoet is krijgt lekkers…

Wie zoet is krijgt lekkers…

Sinterklaas

Wie zoet is krijgt lekkers…

Met de intocht van Sinterklaas voor de deur valt er weer van alles te snoepen. De supermarkten liggen vol met het lekkerste snoep en strooigoed. Bijna iedereen snoept wel eens en dat is ook niet erg zolang het met mate gebeurt. Verstandig snoepen kun je je kind van jongs af aan aanleren door niet teveel en te vaak te snoepen. Zolang je je daaraan vasthoudt, kunnen ze heerlijk genieten van de Sinterklaastijd, want ‘Wie zoet is krijgt lekkers…’

Snoepmomenten
Hoe kun je nu lekker snoepen zonder dat je een enorme snoepkous wordt? Het beste kun je een aantal snoepmomenten kiezen en zorgen dat je niet te veel snoep in huis hebt. Op = op werkt namelijk het allerbeste. Is er toch een overmaat aan snoep in de keukenkast te vinden, stop het dan in een trommel, waar op een vast moment even heerlijk samen uit gesnoept mag worden.

Chocoladeletters
Als je kind zijn schoen mag zetten, dan is er een magisch moment dat de wortel en de tekening verdwenen zijn en er een chocoladeletter voor in de plaats is gelegd. Er zijn ongelooflijk veel soorten chocoladeletters in de winkels te vinden. Zo heb je overheerlijke chocoladeletters van karamel met zeezout of speciale letters van marsepein. Ook zijn er prachtig versierde chocoladeletters en wat dacht je van een chocoladeletter van Tony Chocolonely met pepernoten? Bij al die chocoladeletters horen natuurlijk ook de favoriete pepernoten waar je nooit genoeg van krijgt.

Taai taai poppen
Waar kinderen ook dol op zijn, als ze ’s ochtends op hun blote voeten de trap af rennen om te kijken wat er in hun schoen zit, zijn de chocolade sinterklazen en zwarte pieten. Waar je lekker lang mee kunt doen zijn Sint lolly’s en je hebt ook nog de bekende en niet te zoete taai taai poppen. Allemaal ideaal snoepgoed om als kleinigheidje door Piet in de schoen te stoppen.

Sint chocolaatjes
In het weekend kun je alvast in de sfeer van pakjesavond komen door een paar schaaltjes met Sint chocolaatjes op tafel te zetten. Je ziet heel veel soorten chocolaatjes van Sint of Piet met een mooie gekleurde kraag. Wat je niet vaak in huis haalt, maar helemaal in de sfeer van het feest van Sinterklaas thuishoort zijn de schuimpjes en de gekleurde hartjes. Als je die te zoet vindt, kun je ook Sint spekjes nemen.

Pakje van Sinterklaas
Bekend als pakje van Sinterklaas zijn de chocolade cadeautjes. Als de Sint het echt even niet meer weet dan is het heel handig om een pakje te geven in de vorm van een moersleutel voor de fanatieke klusser of een chocolade hoefijzer voor het kind dat van pony’s en paarden droomt. Verder heb je voor de pizza en patatliefhebbers een pizza of een zakje patat van marsepein. Kinderen die het liefst de hele dag op hun smartphone zitten, krijgen de bekende hashtag van chocola. Of als Piet iets groter wil uitpakken dan zit er een chocoladetablet of een monopoly chocoladespel in de zak van Sinterklaas.

Heerlijk avondje
Tijdens het heerlijk avondje van Sinterklaas ligt er traditioneel in de oven een amandelstaaf of speculaasstaaf. Ook heerlijk zijn de speculaas brokken. Of leg een enorme speculaaspop op een lange plank op tafel waar iedereen zelf een stukje vanaf mag breken. Verder kun je ook nog het echte traditionele Sint snoepgoed in huis halen, zoals borstplaat, gevulde speculaas of de marsepeinen sint, varken of wortel. Bij al dat lekkers hoort natuurlijk een kop warme chocomelk met een flinke toef slagroom. Iedereen zit er klaar voor. Laat Sinterklaas maar komen. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.