Home > Vrije tijd > Wat neem je mee naar het festival van het jaar?

Wat neem je mee naar het festival van het jaar?

Vrije tijdWarenhuis

Wat neem je mee naar het festival van het jaar?

Het festivalseizoen is aangebroken. Ieder weekend barst het van de festivals waar je naartoe kunt gaan. Heb je ook kaartjes en ben je van plan om een heel weekend samen met je vrienden uit je dak te gaan? Zorg dan voor een goede voorbereiding met een aantal onmisbare festivalspullen, die je voordelig op de kop kunt tikken.

Extra kleding

Waar moet je allemaal aan denken als je naar een festival gaat? Er is voldoende te eten en te drinken, maar uiteindelijk zal er ergens diep in de nacht ook geslapen moeten worden. Zorg dat je in ieder geval een paar extra schoenen en kleding bij je hebt, want als je niet nat wordt van de regen dan wel van een bierdouche.


Brandende zon

Het weer is in Nederland redelijk onvoorspelbaar. Daarom is het goed om naast je gewone kleding ook een joggingbroek en een water- en windichte jas mee te nemen. Verder is het geen overbodige luxe om ook een petje of hoed mee te nemen, mocht de zon door de wolken heen breken en het ineens toch vrij warm worden. Een zonnesteek loop je makkelijk op als je een hele dag in de brandende zon staat. Genoeg water drinken spreekt vanzelf.


Gesteld op hygiëne

Als je veel drinkt, dan moet je ook vaak naar het toilet. Een van de dingen die tegenwoordig goed geregeld zijn op een festival: er zijn meer dan genoeg toiletten. Als je gesteld bent op hygiëne kun je voor de zekerheid toiletbrilreiniger spray meenemen. Daarmee dood je elke bacterie. Verder is een aantal vuilniszakken ook handig om de boel een beetje schoon te houden.

 

Snel oppompen

Voor het kamperen neem je behalve een tent, luchtbed en slaapzak ook een elektrische luchtpomp mee om de luchtbedden snel op te pompen. Vergeet niet een kussen of gebruik je handdoek als kussen. Om alle spullen naar het festivalterrein te slepen is het slim om een steekwagentje of iets dergelijks mee te nemen. Een bolderkar lenen van je oudere broer of zus is ook een prima vervoermiddel voor al je bagage.


Onmisbare elektriciteit

Elektriciteit is zo ongeveer van levensbelang op een festival. Neem in ieder geval een powerbank mee voor je smartphone, maar een verlengsnoer met een stekkerdoos mag je eigenlijk niet vergeten. Vergeet ook niet om een zaklantaarn mee te nemen en eventueel een elektrische koelbox, zodat je drank en ontbijtspullen koud kunt houden. Eventueel kun je ook een draagbare speaker meenemen voor de gezelligheid. Maar spreek dan onderling af wie dat meeneemt, zodat je niet met vier speakers bij je tent zit, want dat is een beetje te veel van het goede. Wie nog een paar uur slaap wil pakken na afloop kan het beste een speciale oordoppen meenemen, waardoor alle geluiden gedempt worden.


Laatste 
tips

De laatste belangrijke tips voor een weekendje festival: let op je persoonlijke verzorging. Deodorant, tandenborstel en tandpasta mogen niet ontbreken. Neem je lekkerste geurtje mee, douchegel en shampoo. Voor de eventuele kater een paar paracetamol, maar ibuprofen werkt net even beter. Die worden ook wel antikaterpillen genoemd. En mocht het heel gezellig worden, dan is het verstandig ongeacht of je een jongen of een meisje bent, dat je een paar condooms bij de hand hebt om jezelf te beschermen. Alles ingepakt, vergeet dan niet de zonnebrandcrème mocht het lekker weer worden en de befaamde poncho als je regen verwacht.

Eenmaal alles ingepakt ben je klaar voor een waanzinnig gezellig weekend met veel optredens, plezier en lol met elkaar. 

 

Heb je nog meer spullen nodig of wil je nog even rondkijken? De Action heeft een extra folder helemaal gevuld met afgeprijsde festivalspullen!

 

 

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.