Home > Waar let je op bij de aanschaf van de voordeligste tuinmeubels?

Waar let je op bij de aanschaf van de voordeligste tuinmeubels?

Waar let je op bij de aanschaf van de voordeligste tuinmeubels?

Ben je toe aan een nieuwe tuinset of heb je je zinnen al een tijdje gezet op zo’n weergaloze loungeset? Kijk dan goed hoe je zo voordelig mogelijk je tuinmeubels kunt kiezen. Het lijkt zo makkelijk nieuwe tuinmeubels aanschaffen, maar dat valt uiteindelijk nog niet mee. Als je lang plezier wilt hebben van je nieuwe tuinmeubels dan is het goed om de volgende dingen even in het achterhoofd te houden. Zo maak je een goede afweging waar je zeker je voordeel mee kunt doen.


Folders spotten

Tuinmeubelen koop je bij tuinwinkelcentra of bij bouwmarkten. Als je al een idee hebt wat je wilt aanschaffen is het goed om de folders bij Spotta in de gaten te houden, omdat er wekelijks wel een nieuwe tuinmeubelset in de aanbieding is.

 

Voordelige loungesets

Wil je vooral relaxen in je tuin dan is een loungeset ideaal. Was dit tot een paar jaar terug vooral een luxe voor in de tuin, tegenwoordig vind je hele aantrekkelijke aanbiedingen van loungesets. Bij de aanschaf van een loungeset gaat het niet alleen om het materiaal, maar ook om de kussens en de opbergmogelijkheden. Wil je graag duurzame loungeset waar bijvoorbeeld ook hout in verwerkt is, schroom dan niet om te investeren in kwaliteit. De meeste loungesets zijn gemaakt van Wicker. Dat ziet eruit als riet, maar heeft de voordelen van kunststof en gaat lang mee. Maar tuinmeubels kunnen ook gemaakt zijn van andere materialen.

Tip: Kijk of de materialen weersbestendig zijn en voorzien van een goede coating

 

Onderhoud van houten tuinmeubelen

Bij houten tuinmeubelen heb je vaak te maken met hardhout of teakhout. Vooral de laatste heeft weinig onderhoud nodig, maar kan wel vergrijzen. Veel mensen vinden dat juist mooi, maar wil je de kleur behouden dan zul je teakhout met olie moeten behandelen. Hardhout heeft meer onderhoud nodig, anders gaat het schimmelen of rotten. Als je hardhout twee keer per jaar schoonmaakt en behandeld met olie, heb je jarenlang plezier van je nieuwe tuinmeubels.

Tip: Let op het FSC-keurmerk, dat geeft aan dat gebruikte hout van je tuinmeubels op een duurzame manier is gekapt

 

Natuurlijk en duurzaam

Rieten stoelen of tuinmeubelen van rotan zijn populair. Dat heeft te maken met het feit dat dit natuurlijke, duurzame materialen zijn, die niet misstaan in de tuin. Als je kiest voor rieten stoelen, wees je er dan van bewust dat (pit)riet niet goed tegen regen kan. Wil je tuinmeubels die de hele dag onafgedekt buiten kunnen staan, dan kun je beter kiezen voor rotan. Voor het schoonmaken kun je het best gebruik maken van lauw water met en een borstel.

Tip: doe wat zout in het water, dat zorgt ervoor dat stoelen van riet of rotan niet uitdrogen.

 

Het aantal zitplaatsen

Bij het zoeken naar een geschikte tuinmeubels laat je je al snel verleiden door de opstelling van een mooie tuinset. Dat is prima, maar bedenk voordat je over gaat tot de koop, waar de tuinset komt te staan en wat je nodig hebt aan zitruimte. Ben je met z’n tweeën dan is een hoekbank ideaal. Zo kun je beiden heerlijk zitten. Heb je kinderen of zijn er huisdieren, kijk dan of kussens makkelijk schoon te maken of afritsbaar zijn, zodat je ze kunt wassen. Bij de aanschaf van een tafel met stoelen is het goed te bedenken of je regelmatig mensen uitnodigt om gezellig mee in de tuin te zitten.

Tip: als je kiest voor een tafel met een bank en twee stoelen kun je een paar extra stoelen aanschaffen voor je bezoek

 

Zitcomfort

Heb je eenmaal een idee wat voor soort tuinmeubels je wilt aanschaffen, ga je favoriete tuinset dan uittesten door van tevoren erop te zitten. Wil je je tuinmeubilair online kopen, omdat dit soms voordeliger is, dan is het toch goed om bij een winkel in de buurt eenzelfde type stoel uit te proberen. Let ook op het zitcomfort van de kussens. Schuiven ze niet te makkelijk weg? En natuurlijk wil je met je kussens de boel een beetje opvrolijken. Kies voor een kleur die je aanspreekt en waar je niet al te snel op uitgekeken bent.

Tip: let op kleurechtheid en waterafstotende kussens. Wil je voorkomen dat je tuinkussens snel verkleuren, leg ze dan in de schuur als je even weggaat

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.