Home > Uit de folder > Voedingssupplementen waar je iets aan hebt

Voedingssupplementen waar je iets aan hebt

Uit de folder

Voedingssupplementen waar je iets aan hebt

Wanneer gebruik je nou voedingssupplementen en waar zijn ze eigenlijk goed voor? Eigenlijk heeft iedereen wel baat bij wat extra vitamines of mineralen. Het versterkt belangrijke functies en elk voedingssupplement heeft specifieke eigenschappen waardoor je heel gericht kunt kiezen en je fitter en gezonder door het leven gaat. Zo ben je meer in balans.

Voor je botten en spieren
Voor je botten en spieren zijn calcium, magnesium en zink de mineralen, die niet alleen je botten en spieren versterken, maar die ook ontspannend werken of helpen tegen vermoeidheid. 


Zink
Zink zorgt voor gezonde botten, glanzend haar en een stralende huid. Verder helpt zink het immuunsysteem te verbeteren en zorgt dit mineraal ervoor dat je eerder van je griep of verkoudheid herstelt. Zink werkt ook libido verhogend en zorgt voor de opbouw en afbraak van koolhydraten.

Magnesium
Magnesium is vooral bekend om zijn ontspannende functie voor de spieren. Heb je vaak last van zere benen of kramp in je kuiten, neem dan magnesium. Magnesium werkt vaak goed samen met calcium. Verder helpt Magnesium ook tegen vermoeidheid en is het goed voor je concentratievermogen en je geheugen. Het beste kun je magnesium ’s avonds voor het slapen gaan innemen. Mensen die veel baat hebben bij magnesium zijn sporters, senioren en vrouwen ten tijde van de menstruatie.

Calcium
Calcium is belangrijk voor het sterk houden van je botten en je gebit. Het is een van de meest bekende voedingssupplementen die er is. Calcium is ook nodig voor het goed functioneren van je spieren en voor het geleiden van prikkels naar de zenuwen. Verder helpt calcium bij bloedstolling en celgroei in je lichaam.

Minder vaak moe en ziek
Heb je en drukke baan, voel je je vaak vermoeid of ben je om de haverklap ziek dan kunnen voedingssupplementen een uitkomst bieden. Deze voedingssupplementen versterken je immuunsysteem en verhogen je weerstand.

Ester-C
Ester-C is eigenlijk hetzelfde als vitamine C met dat verschil dat Ester-C vier keer krachtiger is dan vitamine C. Het voordeel is dat Ester-C sneller wordt opgenomen in je lichaam, waardoor je een hogere vitamine C-spiegel in je bloed hebt, die langer wordt vastgehouden. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en helpt om vermoeidheid te verminderen. Het is goed voor je bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tandvlees en tanden.

Vitamine B12
Een tekort aan vitamine B12 leidt tot bloedarmoede waardoor je je continu moe voelt. Verder zorgt een tekort ook voor tintelingen in de armen en benen en kan het geheugenproblemen geven. Wanneer je je weerstand wilt verhogen is het goed om vitamine B12 te nemen. Het is een vitamine die ook je zenuwstelsel versterkt en je energie op pijl houdt. Met het slikken van vitamine B12 heb je minder last van vermoeidheid.

Selenium
Selenium is een belangrijke ondersteuning van je immuunsysteem. Het maakt zware metalen die door verontreiniging in voeding terechtkomen minder giftig. Selenium is ook belangrijk voor een goede werking van de schildklier en het beschermt mannen mogelijk tegen prostaatkanker. Verder kan selenium helpen wanneer je veel last hebt van stress.

Mooi en gezond
Wil je er mooi en gezond uitzien met een stralende huid, glanzende haren en soepele, lange nagels dan zijn er een aantal voedingssupplementen die daar uitstekend bij ondersteunen. Deze bekende supplementen zorgen ervoor dat je er goed uit blijft zien. Ook als je ouder wordt.

Silicum
Bij de structuur van je huid zijn er twee eiwitten belangrijk. Dat zijn elastine en collageen. Deze zorgen voor een elastische en stevige huid. Na je 25e neemt de productie van collageen door je lichaam af en ontstaan er rimpels. Silicum beschermt de eiwitten in je huid, waardoor deze elastischer blijf en je minder rimpels krijgt. Ook helpt silicum bij het verminderen van cellulite, dat een opeenhoping is van vet, vocht en afvalstoffen. Silicum versterkt het bindweefsel, waardoor de putjes in je billen en benen verminderen. Verder zorgt Silicum voor glanzend haar, dat minder snel uitvalt en voor gezonde, stevige nagels.


Biergist
Biergist is goed voor je haren. Het pept droog en beschadigd haar weer op en kan zelfs haarverlies in beperkte mate tegengaan. Om het snel afbreken van je nagels tegen te gaan is het ook goed om biergist in te nemen. Verder helpt biergist om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen en kun je je met biergist beter concentreren en goed slapen. 

Collageen
Heb je last van stijfheid bij het opstaan of merk je dat je een slappe huid krijgt? Dan kan collageen uitkomst bieden. Het is het meest voorkomende eiwit en versterkt je botten, gewrichten en kraakbeen. Deze bestaan namelijk alle drie deels uit collageen. Met het dagelijks innemen van collageen verminderen klachten als stijfheid. Heb je een slappe huid dan kan collageen ook helpen. In tegenstelling tot wat je zou denken helpt het smeren van crèmes waar collageen in zit niet. Je moet het innemen.

Ontspannen en een goede nachtrust
Ben je op van de stress of heb je behoefte aan een goede nachtrust, omdat je regelmatig slecht slaapt? Dit zijn de ideale voedingssupplementen om even helemaal tot rust te komen. Voor al deze middelen geldt: gebruik het met mate en alleen als het echt nodig is. Het voordeel is dat al deze producten wetenschappelijk zijn getest en natuurlijk zijn.  

Sint Janskruid
Heb je last van stemmingen of voel je je regelmatig depressief of somber dan kan Sint Janskruid je vrolijker stemmen. Het is een algemeen geaccepteerd middel en heeft dezelfde positieve werking als anti-depressiva. Het effect van Sint Janskruid is dat het de stemmingen en emoties positief beïnvloedt. Het is ook een prima middel tegen stress en slapeloosheid.

Valeriaan
De rustgevende werking van de valeriaanwortel is al eeuwen bekend. Ben je nerveus voor bijvoorbeeld een examen of heb je stress, angst of de zenuwen dan werkt valeriaan kalmerend en rustgevend. Valeriaan zorgt voor ontspanning van de spieren en vermindert angstige gevoelens en onrust. Ook helpt valeriaan goed bij mensen die chronisch last hebben van slapeloosheid. Voor vrouwen in de overgang heeft valeriaan ook een positief effect op opvliegers.

Melatonine
Melatonine kan helpen bij het in slaap komen of als je tussendoor wakker wordt en weer moeilijk in slaap valt. Dan helpt melatonine om door te slapen. Melatonine is een stof die je lichaam zelf aanmaakt. Het speelt een belangrijke rol in je slaap-waak ritme. Doordat veel mensen voor het slapen gaan nog naar het scherm van hun smartphone of tablet kijken, neemt de natuurlijke productie van melatonine in je lichaam af. Hierdoor kan het zijn dat je moeilijker in slaap valt.
Melatonine kan uitkomst bieden, maar je kunt het niet onbeperkt innemen. Bij te veel of onjuist gebruik van melatonine kun je juist slaapproblemen verergeren.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.