Home > Wonen > Vier verfrissende woontrends op een rij

Vier verfrissende woontrends op een rij

Wonen

Vier verfrissende woontrends op een rij

Geen tijd om naar een woonbeurs te gaan? Maar kan je interieur wel een opfrisbeurt gebruiken
Voordat je de folders bij Spotta naspeurt op aantrekkelijke kortingen en niet te missen aanbiedingen, zetten we vier interessante woontrends voor je op een rij.

Minimalistisch

Ze zeggen weleens less is more. Wil je rust en een woonkamer die eenvoud uitstraalt, dan is minimalistisch jouw woonstijl. Wit speelt een belangrijke rol in combinatie met vergrijsde tinten. Dit is alles behalve saai. Het gaat om grijsgroen, vergrijsde zandtinten, jeans blauw of juist petrol blauw, dat weer goed contrasteert met licht grijs of frisse wittinten. Deze kleuren combineren het best met natuurlijke materialen, zoals kurk, rotan, suède en lichte tinten hout. De finishing touch creëer je met een mooie groene vaas, een klassieke groene plant. Gecombineerd met smetteloos witte gordijnen of jaloezieën.


Botanisch
De botanische woontrend is al een tijdje populair. Voor het komende jaar blijft deze stijl favoriet. Natuur fascineert en daar zijn we nog lang niet klaar mee. We willen betoverd worden met enerzijds een hang naar romantiek. Je ziet brocante trekjes en veel pasteltinten blauw, taupe en oud roze. Anderzijds krijgen deze rustieke kleuren iets robuust door deze te combineren met groen, groen en nog eens groen. Planten zijn onmisbaar in deze woonstijl. Maar dat hoeven geen echte planten te zijn. Groene bladeren verschijnen in behang, gegroepeerd als mooie ingelijste foto’s of in mosgroene kussens, die in een rij geordend op de bank prachtig staan. Ook geborduurde bloemen of patronen van bloemen horen bij deze botanische trend. Houd je juist wel van de levendigheid van planten, zet dan verschillende planten bij elkaar.

Contra pastel
Rose quartz en Serenity blauw zijn de pantonekleuren van 2016. Het zijn kleuren die contra zijn aan elkaar. Tegelijkertijd kunnen deze kleuren heel makkelijk in elkaar overvloeien. Met Rose quartz kun je een hele lieflijke sfeer creëren. Een stoere uitstraling krijgt zachtroze door deze kleur te combineren met industrieel grijs of stoere donkere meubels. Denk aan zwarte stoelen of een donkere houten vloer, waardoor het contrast goed tot uiting komt. Deze trend leent zich ook goed voor een vintage achtige touch, met een blauwe, brocante sidetable, een oudroze chaise longue of een muur in serenity blauw. Deze woontrend laat zich zowel met klassieke meubels combineren als met een modern interieur waar lichte tinten de boventoon voeren.

Scandinavisch hip
Of het nu Finland, Denemarken, Zweden of Noorwegen is, Scandinavische meubels onderscheiden zich door de natuurlijke eenvoud. Deze woonstijl doet je denken aan de retrostijl uit de jaren zestig en zeventig. Het design kenmerkt zich door de speelse vormen, die in minimalistische sfeer tot uiting komen. Als geen ander weten de noorderlingen ons te verrassen, door vreemd op elkaar gestapelde laadjes, of lichte houten wandmeubels met hoge smalle pootjes. Wit speelt een belangrijke rol in combinatie met robuust, eerlijk hout. Accentkleuren zijn lichte, vrolijke kleuren, veelal pasteltinten in zand, groen of roze. Wil je het wat stoerder dan past antraciet ook goed in deze trend. Verder zie je aan materialen vele metalen in de vorm van lampen, manden en stoelen van draadstaal.  

Bekijk alle actuele woonfolders of ga naar Spotta's inspiratiepagina over Wonen.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.