Home > Auto & Fiets > Veilig onderweg: kleed je warm en zichtbaar aan

Veilig onderweg: kleed je warm en zichtbaar aan

Auto & FietsUit de folderVrije tijd

Veilig onderweg: kleed je warm en zichtbaar aan

Dit zijn de dagen dat het snel donker is en je ’s avonds in het donker naar huis moet fietsen. Vooral als het regent of mistig is ben je met name op de fiets slecht zichtbaar. Maar ook als je lopend bent en de straat oversteekt, is het belangrijk dat automobilisten en scooterrijders je zien. Ga daarom veilig de weg op en kleed je warm aan tegen de kou. Hoe je dat het beste doet, dat lees je in deze Spotta blog.

Zichtbaarheid op de fiets
Wat kun je doen aan je eigen zichtbaarheid als fietser? Dat begint natuurlijk met goede verlichting. Naast je koplamp en rode reflector achterop de fiets, is het ook goed om reflecterende trappers te hebben en als het even kan een extra lampje aan je capuchon of op je rugzak. Zo ben je goed zichtbaar in het verkeer. Kinderen vinden het prachtig om reflecterende banden te hebben. Er zijn allerlei accessoires om hun fiets op een speelse manier te pimpen. Maar ook voor volwassenen zijn er reflecterende fietsbanden, die bijdragen aan je zichtbaarheid als je in het donker naar huis fietst.

Naast je fietsverlichting zijn er nog meer manieren om je zichtbaarheid te vergroten. Dat kun je doen door extra te letten op je accessoires, maar ook door opvallende kleding aan te trOpvallende kledingekken. Let bij de aanschaf van bijvoorbeeld dubbele fietstassen erop dat aan de zijkant van de fietstassen ook reflectoren zitten. Ook kun je extra lampjes aan de fietstassen hangen, waardoor je ’s avonds of ’s ochtends vroeg meer opvalt in het verkeer.

Goed kleden
Fietsen is natuurlijk leuk, maar niet als het regent. Toch laten we ons in dit kikkerlandje er niet van weerhouden om op de fiets te stappen. Buienradar biedt uitkomst. En duurt de bui te lang dan kun je je in deze regenachtige periode ook goed kleden op de regen. Met een goede regenjas of een regenbroek trotseer je elke bui. Een paar goede warme handschoenen zijn in deze tijd onmisbaar. Net als een warme sjaal en als het even kan opvallende muts. Ook heb je tegenwoordig regen overschoenen, waardoor je zonder problemen door de plassen rijdt en met droge voeten op je werk aankomt. Wil je je goed kleden tegen de kou dan kun je een sportief wind- en waterdicht jack aantrekken. Er zijn zelfs speciale sprays om je kleding waterafstotend te maken, zodat er werkelijk geen druppel water door je kleding gaat hoe hard het ook regent.

Snelle E-bike
Wie droog wil aankomen kan natuurlijk ook met de auto gaan. Maar een goed alternatief om je snel van a naar b te bewegen is een E-bike. Deze elektrische fietsen kun je tegenwoordig ook huren. Dat scheelt enorm en naar het onderhoud heb je geen omkijken meer. Het grote voordeel is dat je grote afstanden kunt afleggen in een relatief korte tijd en toch in beweging bent. Ook voor de korte afstanden is een E-bike ideaal, omdat je binnen de kortste keren op plaats van bestemming bent.  

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.