Home > Supermarkt > Vakantie in de keuken

Vakantie in de keuken

Supermarkt

Vakantie in de keuken

Je krijgt zin om iets bijzonders klaar te maken in de keuken.

Komt het door de temperatuur? Het vakantiegevoel? Een rondje langs de supermarkten biedt een hoop inspiratie voor minstens een week kookplezier. Vanuit alle windstreken komen de etensgeuren aangewaaid. De barbecue is natuurlijk snel aangestoken met het mooie weer. En dat hoeft echt niet altijd even uitgebreid.

Na een dag werken en kinderen die vakantie hebben is een broodje hamburger een prima maaltijd. Met speciale grillolie geef je hamburgers een extra lekker smaakje. Nog zo’n dag waarbij je niet teveel tijd kwijt bent met koken is wanneer je kiest voor een bijzondere soep met stokbrood. Extra lekker wordt het als je de stukjes stokbrood besmeerd met zoute boter. Aan het einde van de week kun je de avondmaaltijd ook prima een keer vervangen door borrelhapjes. Heerlijke Spaanse tapas gaan natuurlijk prima samen met een zelf gemaakte mojito. Eenvoudig te maken met rum, limoen, verse munt en sodawater.

Natuurlijk kan je jezelf ook verwennen met een overheerlijke fruitsalade. Van tevoren haal je een combinatie van zomerfruit in huis: meloen, aardbeien, kersen, nectarines, ananas, appel en sinaasappel. Snij al het fruit in kleine stukjes en zet de schaal in de koelkast. De volgende dag heb je een overheerlijke fruitsalade als lunch.

Krijg je bezoek en wil je een keer echt goed uitpakken zonder dat je veel geld kwijt bent? Dan is pulled pork het favoriete gerecht van dit moment. Het kost niet zo veel moeite, maar je moet er wel de tijd voor hebben. Een mooi excuus om eens een dagje rustig aan te doen, want pulled pork moet ‘low en slow’ bereid worden. Het liefst op een barbecue met een groot deksel, maar in de oven kan ook. Heb je daar geen tijd voor dan is een goed alternatief Gyros. Dat is al omscheppend in een wokpan zo klaar. Zorg er dan wel voor dat je er een goede zelfgemaakte knoflooksaus bij maakt van half mayonaise en half kwark en een aantal tenen knoflook.

Als toetje, maar ook lekker bij de koffie of de thee, kun je dan kiezen voor scones met overheerlijke aardbeienjam en vers geklopte room. De scones zijn eenvoudig zelf te bakken en smaken ook prima bij het ontbijt.

Bekijk de Supermarkt aanbiedingen.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.