Home > Speelgoed > Uren zoet met buitenspelen

Uren zoet met buitenspelen

SpeelgoedTuin & DierUit de folderVrije tijd

Uren zoet met buitenspelen

Buiten spelen is het fijnste dat er is voor kinderen. Liefst natuurlijk met mooi weer, maar ook met regen of een grijze dag vermaken kinderen zich prima buiten. Er zijn heel veel buitenspelletjes te bedenken die kinderen samen met elkaar kunnen spelen. Nog leuker wordt het met speelgoed dat buiten spelen stimuleert. Daar kunnen ze uren zoet mee zijn.

Watergevecht
Tijdens warme dagen is buiten spelen met water het leukste dat er is. Met kleine waterpistolen kan de pret al groot zijn, maar er zijn ook voordelige grote exemplaren waarmee je een spannend watergevecht kunt houden. Met een stoer watergeweer of een waterpistool met een extra groot reservoir kun je elkaar eindeloos achtervolgen en komt er een stevige straal water uit waarmee je elkaar zelfs op grote afstand kunt natspuiten.

Duiken
Wie een lekker zwembad in de tuin op zet, heeft geen kind meer aan zijn kinderen. Er zijn nu allerlei opblaasbare zwembaden van groot tot klein in de aanbieding. Nodig de buurmeisjes en jongens ook uit in de achtertuin. Met alleen limonade en iets lekkers krijg je ze nog het water uit. Het wordt helemaal leuk als je de kinderglijbaan in het water zet of een wedstrijdje duiken doet, waarbij ze om de beurt de gekleurde duiksticks mogen opduiken. Zo wordt je kind spelenderwijs een waterrat.

Spelen met water
Liever niet al te kletsnatte kinderen of is je kind niet zo dol op water dan kunnen ze toch heel fijn spelen met water aan de vermakelijke watertafel. Met bakjes laten ze het reuzenrad draaien. Balletjes glijden via een spiraalvormige glijbaan in het water en er zijn allemaal waterdieren die je kind in het water kan laten rondzwemmen.

Hutten, huisjes en tenten
Is het niet zulk stralend zomerweer dan is hutten bouwen een leuk alternatief. Dat kan trouwens ook binnen met kussens, matrassen en lakens. Je kunt samen met je kind een hut bouwen in het bos waarbij je samen grote takken verzameld en rond een boom zet, maar voor in de tuin zijn er ook allemaal leuke speelhuisjes. Huisjes waar deuren en ramen open en dicht kunnen en kinderen samen hele fantasieverhalen bedenken. Er is in zo’n speelhuisje genoeg ruimte om te spelen of om je te verstoppen. Heb je geen grote tuin of vind je een speelhuisje te prijzig, kies dan voor een voordelige leuke wigwam of een ander soort speeltent.

Fietsen, steppen en skaten
Rondjes rijden op de fiets dat doen veel kinderen het allerliefst. Lekker heen en weer fietsen over straat of op de stoep. Met stoepkrijt kun je een start- en finishlijn tekenen op straat waar ze dan met elkaar ‘klaar voor de start’ roepen en zo hard mogelijk de pedalen rondtrappen om als eerste over de finishlijn te komen. Het maakt niet uit of de een op een fiets zit en de ander op een step. Er zijn heel veel soorten steps van duur tot spotgoedkoop. Is je kind uit gefietst of klaar met steppen dan blijkt het skateboard nog steeds heel populair te zijn. Op het waveboard, longboard of het goedkope plastic skateboard halen ze buiten de stoerste trucs uit. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.