Home > Vrije tijd > Uit je dak gaan met carnaval: de beste verkleedtips

Uit je dak gaan met carnaval: de beste verkleedtips

Vrije tijd

Uit je dak gaan met carnaval: de beste verkleedtips

Carnaval vieren begint met verkleden. Grote vraag is niet met wie je uit je dak gaat of waar je carnaval gaat vieren, maar hoe ga jij verkleed? Er zijn een paar handige verkleedtips waarmee je goed voor de dag kunt komen. Ga je vooral carnaval vieren om met andere feestgangers in contact te komen? Dos je dan uit met gekke accessoires.

Populaire accessoires

Je hoeft niet per se op te vallen, maar het is wel van belang dat je goed verkleed gaat. Dat kan heel bescheiden met wat feestelijke accessoires en uitbundig door je echt te verkleden. Doe het niet te bescheiden, want dan val je tussen de echte carnavalsvierders uit de toon. Populaire accessoires zijn vooral gekleurde hoedjes, boa’s, handschoenen, grote gekke brillen en sjaaltjes.


Carnaval is als een sprookje

Heb je zin in carnaval maar ben je nog aan het twijfelen hoe je verkleed zult gaan, bedenk dan dat het gaat om prinsen en prinsessen of helden en heldinnen. Carnaval is als een sprookje. Mannen zie je vaak verkleed gaan als held. Van stoere matroos tot cowboy en de dames toveren zichzelf om tot lieflijke prinsessen, elfjes of verpleegster. Maar je ziet steeds vaker dat de stereotypes ook worden omgedraaid.


Subtiel de aandacht trekken

Het valt niet mee om origineel te zijn. Een enkeling slaagt erin om verkleed als lakei of als dracula alle ogen op zich te vestigen. Maar het gaat niet alleen om opvallen het gaat ook om subtiel de aandacht te trekken. Heb jij zin om als piraat te gaan of ben je zo snel als de brandweer in je rode pak met dito helm. Trek het aan. Met een paar gekleurde bretels, een setje zilveren handboeien of een gekke hartjes bril heb je de aandacht. Voor je het weet word je aangesproken, kunnen ze niet van je bretels afblijven, willen ze jouw politiepet passen of draaien de verpleegsters lachend om je heen, vanwege jouw gele snor.


Zoet en lief of stoer en spannend

Of je nu jong of oud bent, elke vrouw gaat graag als (bos)elfje, prinses compleet met hoepeljurk of als ballerina. Zoet en lief of stoer en spannend. Dit jaar zijn de tutu’s in legerkleuren niet aan te slepen en ook de politiejurk is populair. Maar met wat schmink, glitterspray in je haar of een gekleurde pruik steel je ook al snel de show. Helemaal als je ook nog de polonaise loopt met een grote microfoon in je hand. Een popster is er niets bij.


Allemaal als indiaan

Ga je met een hele groep carnaval vieren, kies dan voor een thema. Allemaal als indiaan of je gaat als supermannen en supervrouwen. Zo weet iedereen dat je bij elkaar hoort en raak je elkaar ook niet snel kwijt. Voor de allerkleinsten zijn het niet alleen de piraten, politieagenten, brandweermannen, Bob de Bouwer of K3-zangeressen favoriet, maar zij gaan ook graag als dier verkleed. Leeuwen, beren, tijgers, haaien en dino’s zijn favoriet. Maar laat ze zelf kiezen en wie weet vallen ze helemaal voor een astronautenpak, willen ze ineens als ninja of maken ze een mooie combinatie van zuurstokroze jurk met diadeem, toverstok en handtas. Een pruik maakt het geheel af. En wie zijn kind wil schminken kan genoeg voorbeelden van tijgers, beren en piraten vinden op internet.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.