Home > Uitgelicht > Top 3 van voordelige stedentrips in Nederland

Top 3 van voordelige stedentrips in Nederland

UitgelichtVrije tijd

Top 3 van voordelige stedentrips in Nederland

Met de schoolvakanties in aantocht is een stedentrip met kinderen een hele leuke onderneming.

Samen met je kinderen erop uit trekken kan heel voordelig in eigen land. Daarom de top 3 van meest voordelige Nederlandse stedentrips op en rij.

 

  1. Dagje Kijkduin bij Scheveningen: Zon, zee strand en onder water

  2. Weekendje weg naar het Friese Leeuwarden

  3. Midweek Dordrecht: Op avontuur in de Biesbosch

 


1. Dagje Kijkduin bij Scheveningen

Zin in een dagje strand combineren met een stad? Wat dacht je van een dagje met je kinderen naar Kijkduin? Het voordeel is dat je bijna tot aan het strand kunt rijden met je auto. Ook met het openbaar vervoer is Kijkduin goed bereikbaar.

Speelboot
Eenmaal aangekomen ben je nog niet zo 1, 2, 3 op het strand, want eerst kom je op de boulevard de speelboot Atlantis tegen. Het is een klimmen en klauteren dat het een lieve lust is. Op het strand kun je heerlijk schelpen zoeken, met je blote voeten door de plassen op het strand rennen of bij een beetje wind samen de vlieger oplaten. Uitrusten en even uit de wind van de zon genieten kan bij de diverse strandtenten.

Onder water
Heb je het zand van je voeten geveegd en zin in nog meer, rij dan door naar Scheveningen en bezoek de onderwaterwereld van Sea Live. Ook vlakbij is Madurodam. Voor de wat oudere kinderen is het ook leuk om na een strandwandeling aan het einde van de dag naar een musicalvoorstelling in het Circustheater in Scheveningen te gaan. Momenteel draait bijvoorbeeld The Lion King.

Voordelig overnachten
Krijg je er geen genoeg van en wil je overnachten dan kun je dat zeer voordelig en avontuurlijk doen bij het Jorplace Beach Hostel waar je voor slechts 19 euro per persoon per nacht er behoorlijk luxe bij ligt.2.  Weekendje weg naar het Friese Leeuwarden

Voor een weekendje er even helemaal tussenuit is Leeuwarden de ideale bestemming als je samen met je kinderen gaat. De hoofdstad van Friesland heeft behalve een prachtig centrum waar je heerlijk kunt rondslenteren een heleboel plekken waar kinderen zich kunnen uitleven.

Op een trekschuit
Te beginnen in de waterrijke wereld van Aqua Zoo waar je samen met verzorgers op een trekschuit stapt om zeehonden te spotten en kinderen de dieren ook een visje mogen voeren. Het mooie van Aqua Zoo is dat je van dichtbij de dieren kunt bekijken. Er zijn pinguïns, otters, leguanen en flamingo’s.

Hebben de kinderen zelf zin om een duik in het water te nemen dan vind je aan het Bergumermeer speelparadijs Jonas en de Walvis. Hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de grote Apenkooi of kunnen glijden van de superglijbaan van 44 meter lang.

Verder heb je in Leeuwarden met kinderen flink wat culturele uitjes. Niet voor niets is deze stad uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa voor 2018. Je kunt naar het Fries museum gaan en ook leuk om te bezoeken is Natuurmuseum Fryslân. Bijzonder is een kijkje in Blokhuispoort, een voormalige gevangenis. ’s Avonds is het heerlijk samen slapen op de familiekamer van het kindvriendelijke Post Plaza Hotel in hartje Leeuwarden. Wil je een avontuurlijke slaapplek met je kinderen, dat kan ook. Bijvoorbeeld in een Hooitel of in de haven van Harlingen waar je kunt slapen in een echte reddingsboot uit 1955.3. Midweek Dordrecht: Op avontuur in de Biesbosch

Een onverwachte leuke stedentrip is een paar dagen naar Dordrecht, dat aan de rand van het prachtige natuurgebied de Biesbosch ligt. De plaats Dordrecht heeft een rijke historie. Het is de oudste stad van Holland met ruim duizend monumenten. Je vindt er onder meer Het Hof van Nederland. Dit museum heeft allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Zo kun je met je kinderen een gratis rondtoer krijgen door het Huis van Gijn, waar de tijd al een eeuw stil staat.

Familievogeltocht met fluisterboot
Vogels vind je ook in dit museum, maar waar kun je die nu beter spotten dan in het prachtige natuurgebied de Biesbosch. Het is wel heel vroeg opstaan. Met een fluisterbootje ga je rond zonsopgang onder leiding van een gids een familievogeltocht maken en vogels zoeken en herkennen. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen.

Draai aan de 4D globe
Heb je na een bezoek aan de Biesbosch nog niet genoeg ontdekt, dan kun je ook na een klein eindje rijden naar het spannende forteiland Geofort. Alles draait hier om kaarten en het leren navigeren. Vind je weg in een donkere ondergrondse gang of ga miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4D globe te draaien.

In de hoofdrol
Heb je meer zin in een ridderlijk avontuur dan rijdt je iets meer naar het zuiden naar Poederoijen om precies te zijn. Daar vind je slot Loevestein. In het kasteel kom je van alles te weten over de tijd van ridders en schone jonkvrouwen. Je krijgt een persoonlijke sleutel waarmee je verhalen kunt ontsluiten en er zijn interactieve presentaties met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol. Vervelen zullen je kinderen zich hier geen moment.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.