Home > Drogist > Tips om je weerstand te verhogen

Tips om je weerstand te verhogen

Drogist

Tips om je weerstand te verhogen

Het eerste verkoudheidsvirus heeft al toegeslagen. Snotterende, hoestende en hese mensen hoor je om je heen.  Wil je de dans ontspringen dan is het een goed idee om je weerstand te verhogen. Daar kun je zelf veel aan doen. Ook zijn er (natuurlijke) middelen warmee je jouw gezondheid  ondersteunt. Met deze tips blijf je fit en gezond en gaat hopelijk elke verkoudheid en vervelend griepvirus aan je voorbij. 

Verminderde weerstand
Je bent  vatbaardervoor een verkoudheid of griepvirus als je een verminderde weerstand hebt. Een verminderde weerstand betekent dat je lichaam minder afweer heeft en de kans op infecties groter wordt. Je weerstand gaat omlaag door stress, slaapgebrek en slechte voeding. Als het kouder wordt heb je meer kans op een verkoudheid of griep. Dat komt omdat virussen bij een lagere temperatuur langer kunnen overleven. Ook droge lucht zorgt ervoor dat bacteriën en virussen zich beter in de luchtwegen kunnen nestelen. 

Verhogen van je weerstand
Je kunt je weerstand verhogen door gezond te eten  met dagelijks voldoende groente en fruit. Ook voldoende slaap en ontspanning helpen bij het verhogen van je weerstand. Daarnaast is het belangrijk dat je vaak je handen wast. Vooral als je veel in contact komt met andere mensen en regelmatig een hand schudt. Ook wanneer je in een ruimte werkt met anderen is de kans dat je een verkoudheid oploopt groter. Wat verder helpt om je weerstand te verhogen is beweging en sporten. 

3 Extra tips
Het lijkt zo simpel, maar dat is het natuurlijk niet. Als je een drukke baan hebt, kinderen die een virus meenemen van de crèche of zelf onvoldoende toekomt aan voldoende rust en beweging, dan schiet je weerstand naar beneden. Er zijn een aantal (natuurlijke) middelen te koop, die helpen om je weerstand te verhogen. Daarom drie extra tips om jouw weerstand op pijl te houden. 

  1. Natuurlijke geneesmiddelen
    Natuurlijke geneesmiddelen of homeopathische geneesmiddelen zijn gebaseerd op kruiden en bevatten vaak ingrediënten van plantaardige of minerale oorsprong. Een goed werkend natuurlijk middel dat je weerstand kan verhogen, is bijvoorbeeld Echinaforce. Deze heb je zowel in tabletvorm als in druppels. Minder bekend, maar ook effectief is Kurkuma, omdat dit geneeskrachtige kruid je immuunsysteem helpt om infecties te voorkomen. Wat ook je weerstand verhoogd, is Spirulina. Het is een middel dat gebaseerd is op een kleine, blauwgroene tropische alg die op Hawaï groeit. Spirulina geeft je extra energie. Wanneer je net verkouden bent kan Nisyleen uitkomst bieden. Het is verkrijgbaar in tabletvorm en in neusspray. Nisyleen verlicht en zorgt ervoor dat je weer goed kunt ademen.

  2. Multivitaminen
    Als je vatbaar bent voor griep of verkoudheid en je wilt een betere weerstand opbouwen om de winter goed door te komen, dan kun je dagelijks multivitamine nemen. Een bekende multivitamine is Supradyn. Deze gele (bruis)tabletten bevatten mineralen die je energieniveau ondersteunen. Ook is er Supradyn speciaal voor vrouwen, die ijzer en extra magnesium bevatten. Een andere multivitamine is Davitamon. In elke (kauw)tablet van Davitamon Compleet zitten belangrijke vitamines en mineralen, die je weerstand verhogen en extra energie geven bij vermoeidheid. Speciaal voor kinderen is er Davitamon Junior met vrolijk gekleurde kauwtabletten, die kunnen smaken naar aardbei, sinaasappel of bosbessen.

  3. Voedingssupplementen
    Voor het verhogen van je weerstand kun je ook kiezen voor voedingssupplementen. Dit kunnen zowel vitamines als mineralen zijn. Vaak gebruiken mensen voedingssupplementen op het moment dat ze weten wat ze nodig hebben aan extra vitamines of mineralen. Dit kan bijvoorbeeld een dosis vitamine C zijn.  Bij het gebruik van een goede hoeveelheid vitamine C kun je je immuunfunctie van je lichaam herstellen, zodat je minder snel ziek wordt. Verder helpt extra vitamine D ook bij het versterken van je immuunsysteem en de afweer tegen virussen. Ook mineralen zoals zink, magnesium en ijzer dragen bij aan het verhogen van je weerstand. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.