Home > Drogist > Tips om je huid te verzorgen

Tips om je huid te verzorgen

DrogistUit de folder

Tips om je huid te verzorgen

Of je nu jong of oud bent of er ergens tussenin, het is belangrijk om je huid goed te verzorgen. Zeker nu de zon weer volop schijnt en je rimpels, oneffenheden en snellere veroudering van je huid wilt voorkomen. Naast je dagelijkse verzorging is het ook fijn om je huid af en toe eens flink te verwennen.

 

Dagelijkse kost

Voor je dagelijkse huidverzorging gebruikt vrijwel iedereen een dagcrème. Een dagcrème hydrateert en beschermt de huid. In de zomer is een dagcrème, die ook tegen de zon beschermd ideaal. Er zijn ongelooflijk veel dagcrèmes te koop. Kies voor een goede dagcrème die past bij je huidtype. Er zijn genoeg goede, maar ook voordelige dagcrèmes zoals bijvoorbeeld die van Garnier of Nivea.

 

Voor het slapen gaan

Je huid staat de hele dag bloot aan allerlei luchtvervuiling zoals uitlaatgassen van auto’s, sigarettenrook, maar ook stress heeft invloed op je huid. Voor het slapen gaan is het goed om de huid zorgvuldig te reinigen. Hiervoor kun je het beste een diep reinigende tonic gebruiken, die ook hydrateert. Let bij het schoonmaken op dat je dit niet te ruw doet. Spoel je huid na het reinigen goed af met water en dep je huid droog met een zachte handdoek.

 

Vochtherstellende nachtcrème

’s Nachts herstelt je huid het beste. Als je je huid niet goed schoonmaakt belemmer je het zelfherstellend vermogen van je huid. Nadat je alle make-up hebt verwijderd, is het goed om een  vochtinbrengende nachtcrème te gebruiken. Zo wordt je huid perfect gehydrateerd, diep en intens tijdens je slaap. Het helpt je huid elastisch te blijven en verstevigt die tegelijkertijd. Daarbij, je raadt het al, is het erg belangrijk om elke nacht voldoende (lees: 8 uur) slaap te pakken. Dan herstelt je huid het allerbeste.

 

De gevoelige zones

De meest gevoelige huid is die rond je ogen en die van je lippen. Verzorg de huid rond je ogen extra met een speciale oogcrème en zodra je lippen droog aanvoelen, gebruik dan een lippenbalsem. Die zijn er in heel veel soorten en altijd wel ergens in de aanbieding. Sommigen zijn verslaafd aan zo’n lippenbalsem, maar het is echt niet nodig om de hele dag door je lippen in te vetten. Geef je lippen ’s ochtends en ’s avonds aandacht door ze goed in te smeren met een lippenroller of een heerlijk geurende lippenbalsem in een klein doosje. Zo voorkom je droge, schrale of ruwe lippen.

 

Je huid extra verwennen

Maak van zondag een verwendag voor je huid. Neem een wekelijks stoombad voor je gezicht. Dat werkt net als een sauna en reinigt je huid tot diep in de poriën. Gebruik daarna een vocht inbrengende crème en voel hoe zacht je huid is. Een andere manier om je huid te verwennen is met een gezichtsmasker. Je hebt heel veel soorten maskers, zoals een kleimasker, avocadomasker of maskers voor de droge of gevoelige huid. Je kunt een speciaal detox masker gebruiken om je huid te ontgiften en weer te laten stralen. Bij het aanbrengen van het masker is het belangrijk dat je de zones rond je ogen en mond vermijdt. Laat het masker vijf tot tien minuten intrekken en spoel het af met lauw water. Ook na een masker is het goed om eveneens een vochtinbrengende crème te gebruiken. Zo voelt je huid weer als nieuw en zie je er stralend uit.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.