Home > Tijd voor jouw vakantiebucketlist

Tijd voor jouw vakantiebucketlist

Tijd voor jouw vakantiebucketlist

Veel mensen maken een bucketlist van dingen die ze graag zouden willen doen. Minder bekend, maar ook steeds populairder is het maken van een vakantiebucketlist. Iedereen heeft wel een vakantieland waar hij of zij graag naartoe zou willen. Of een droomreis, die je in je hoofd al helemaal hebt uitgedacht. Een vakantiebucketlist kan je helpen bij het maken van een keuze waar je naartoe wilt op vakantie. Dat kan dichtbij zijn, maar ook ver weg.

Een aantal voordelige bestemmingen die beslist niet op je bucketlist mogen ontbreken zijn deze droomvakanties:

Rondreis door Thailand
Als je een land en zijn vriendelijke bevolking echt wilt leren kennen dan is een rondreis door Thailand een echte droomreis voor op je bucketlist. Je komt in contact met de lokale bevolking terwijl je de vele tempels, drijvende markten en prachtige natuurgebieden van dit moderne vakantieland bezoekt. Thailand is een populaire bestemming maar er zijn nog steeds onontdekte plekjes zoals het nationaal park van Khao Yai, eilanden als Koh Lanta en Koh Lipe met stille stranden en ongerepte mangrovebossen.


Avontuurlijk Tanzania
Een prachtige safari staat ongetwijfeld bij velen op het vakantielijstje, waarbij je natuurlijk de big five (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard) wilt spotten. Twijfel je of een avontuurlijke safari op jouw vakantiebucketlist thuishoort, ga dan eens naar de SNP Outdoor School, waar je tijdens een workshop Bushcraft leert hoe je een paar nachten in het wild overleefd. Lokt het avontuur, maar ben je gesteld op een beetje luxe? Kies dan voor een goed georganiseerde Afrikareis met overnachtingen in comfortabele hotels en lodges, die je kunt afsluiten met een paar dagen op het hagelwitte strand van Zanzibar.


Ruige natuur van Canada
Ontdek de ruige natuur van Canada. Een heel divers land met indrukwekkende berglandschappen en sprookjesachtige watervallen. In de Canadese natuur kun je de meest bijzondere wilde dieren spotten zoals de Kermode beer. Ook een must see is de orka. Deze zwart-witte zwaardwalvis, is de grootste dolfijnsoort die er bestaat en kun je langs de kust bij Vancouver langs je boot zien zwemmen. Ook heb je in Canada prachtige natuurparken waaronder de Canadese Rocky Mountains, beter bekend als de Rockies. Hier kun je onder meer raften op de Sunwaptarivier en boottochten maken op de mooiste blauwe meren ter wereld.

Winterwonderland in IJsland
Wil je een unieke vakantie ervaring dan is het de moeite waard om af te reizen naar het noorden en IJsland op je vakantiebucketlist te zetten. Het mystieke eiland herbergt een aantal bijzondere schatten, zoals de Blue Lagoon en de Golden Circle. Het natuurschoon van het winterwonderland met zijn beroemde geisers is overweldigend. En niets spreekt zo tot de verbeelding als het noorderlicht. Je kunt een tocht maken langs fjorden en baaien, ontspannen in warmwaterbronnen of een wandeling maken door het ruige vulkanische landschap.


Zonovergoten Malta
Een smeltkroes van culturen dat is wat je op het eiland Malta vlak onder het Italiaanse Sicilië ontdekt. Hier vind je Engelse, Italiaanse en Afrikaanse invloeden met felgekleurde vissersbootjes in de haven, de een na grootste koepelkerk ter wereld en tempels en paleizen. Je kunt er ommuurde Middeleeuwse stadjes bezoeken, en met een beetje geluk verdwaal je in het ondergrondse complex van gangen, nissen en kamers van het Hypogeum van Hal Saflieni. Malta is een zonovergoten eiland dat ook ’s winters een aangenaam klimaat heeft en een eiland is met een unieke eigen sfeer.

 

Best of both worlds
Wil je een heerlijke vakantie voor de kinderen en jezelf? Een waterpark met reuzeglijbanen en samen de natuur ontdekken met het verzorgen van dieren en tuinieren in de moestuin? Dat bestaat. Het is een vakantie met the best of both worlds. Een vakantiepark middenin de natuur waarbij wereldstad Parijs met de Eiffeltoren op een steenworp afstand ligt. Een ideale bestemming waar je in een paar uurtjes naartoe rijdt voor midweek of een weekendje weg. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.