Home > Supermarkt > Sfeervol gedekte kersttafel

Sfeervol gedekte kersttafel

SupermarktWonen

Sfeervol gedekte kersttafel

Is je huis al sfeervol ingericht voor kerst? Dan kun je in één moeite door en alvast nadenken over de decoratie van een stijlvolle kersttafel.

Kerst komt steeds dichterbij en wat is er gezelliger dan aan een mooi gedekte tafel te zitten tijdens het kerstdiner, het kerstontbijt of de kerstbrunch op derde kerstdag?

Juiste kerstversiering

Het kerstdiner is een jaarlijks hoogtepunt waarbij het vooral gaat om de boodschappen met de juiste ingrediënten op tijd in huis te hebben. Maar een sfeervol gedekte tafel, daar kun je nu al in alle rust mee aan de slag. Met de juiste kerstversiering decoreer je in een handomdraai een prachtige eettafel.

Kies voor een stijl

Het voordeel van een mooi gedekte tafel is dat het niet zo ingewikkeld is en het vooral gaat om het combineren. Kies daarom allereerst voor een bepaalde stijl. Wil je vooral klassiek wit met rode of gouden accenten of kies je voor een ander trendkleur? Dit jaar zijn het vooral goud, koper, natuur met veel hout. Helemaal hip ben je met decoraties of een tafellaken met eucalyptus groen of ijsblauw.

Papieren tafellakens

De basis van een sfeervolle kersttafel leg je met het tafellaken. Wit, donkerblauw, ijsblauw, rood of goud zijn populair. Er zijn vele papieren varianten tafellakens, versierd met kleine kerstboompjes of teksten als ‘merry Christmas’. Deze zijn heel voordelig in prijs. Een tafelloper zorgt voor een extra verhoogde kerstsfeer.

Slinger van kerstlichtjes

Het belangrijkste dat niet mag ontbreken zijn de kaarsjes. Mooie eenvoudige kaarsenstandaards of een aantal waxinelichthouders verdeeld over de tafel stralen de warmte uit waar je naar op zoek bent met kerst. Kies voor eenheid en strooi over het tafellaken subtiel een beetje poedersneeuw. Ook kun je een slinger van kerstlichtjes over het midden van de tafel draperen. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig omdat veel kerstverlichting op batterijen werkt.

Kristallen wijnglazen

Stijlvol wordt het met het glaswerk. Kies voor mooie champagneglazen of kristallen wijnglazen. Schenk de wijn uit een mooie karaf, die je van tevoren al op tafel kunt zetten.  Bij het dessert hoort behalve koffie, natuurlijk ook een glas whisky of cognac.

Mooie servetten

De borden versier je met een mooi snuisterijtje. Dat kan zijn een kerstster of rendier van draad, een kerstklokje van goud of een setje van drie gekleurde mini kerstballetjes. Deze leg je op het papieren servet, dat je ook op het bord hebt gedecoreerd. Wil je het heel chique doen dan kies je voor mooie servetten van stof die je in servetringen steekt.

Eucalyptus takken

Je maakt je gedecoreerde kersttafel af met wat kleur in de vorm van eucalyptus takken, kleine kersttakjes van de kerstboom of een gekleurd hangertje aan het glas. Zo'n hangertje is niet alleen feestelijk, maar ook handig als iedereen die van tafel op staat, nog weet wat zijn of haar eigen glas is.

Sfeervol kerstdiner

Met het kerstdiner gaat het natuurlijk ook om de juiste tafelschikking. Heel decoratief staan de met de hand geschreven kaartjes in kaarthouders, die je voor de borden legt. Eventueel met een menukaart, die je van tevoren samen in elkaar hebt geknutseld met glitters of stempels. Een geslaagde kerst staat of valt met een sfeervol gedekte kersttafel, die een en al gezelligheid uitstraalt. Met een paar handige tips en voordelig decoratiemateriaal kan het niet anders dan een heel sfeervol kerstdiner worden.

Bekijk hier de nieuwste kerstfolders met alle aanbiedingen en kersttrends.

Voor kerstcadeaus en meer kersttips en trends ga je naar onze inspiratiepagina

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.