Home > Schoonmaaktips voor al je keukenapparaten

Schoonmaaktips voor al je keukenapparaten

Schoonmaaktips voor al je keukenapparaten

Vraag jij je soms ook af hoe je een apparaat in je keuken goed schoon krijgt? Haal een schone doek en een frisse wind door je keuken met deze praktische schoonmaaktips.

Schoonmaaktip voor je airfryer

Met je airfryer maak je heerlijke snacks en knapperige patat. Het is een prachtige uitvinding, maar hoe maak je de airfryer na gebruik weer goed schoon? Het meest simpele is een sopje met een beetje Dreft en warm water in de airfryer gieten als deze nog warm is. Terwijl jij eet, wordt jouw airfryer schoon. Wil je de airfryer echt brandschoon hebben? Gebruik dan friteuse reiniger van HG. Laat het friteusemandje even weken in een beetje HG reiniger met heet water en je spoelt de vetresten zo weg. Een alternatieve tip is aluminiumfolie onderin je airfryer leggen en enkele citroenen uitpersen. Zet de airfryer 20 minuten op 200 graden en al het vuil komt los.

Ontvetten van je oven

Heb je een vieze oven, smeer dan je oven in met een laagje groene zeep. Doe in een schaaltje een klein laagje ammonia en laat dit een nachtje staan. De volgende dag kun je zonder problemen al het vet verwijderen. Vind je dat te veel gedoe met de indringende ammonialucht, dan kun je ook de oven voorverwarmen op 250 graden en een ovenschaal vullen met soda. Laat deze een half uur staan. Zet de oven uit en als deze voldoende is afgekoeld kun je met een vochtige doek de oven schoonvegen.


Roosters van je afzuigkap reinigen

De roosters in je afzuigkap hebben ook regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Sommigen maken de roosters elke week schoon, maar eens in de drie maanden is vaak voldoende. Leg de filters in de gootsteen in kokendheet water en een beetje groene Biotex. Nadat je de filters een half uurtje hebt laten weken, komen ze weer schoon en glimmend tevoorschijn. Overigens kun je de filters ook prima schoonmaken in de afwasmachine.


Waterkoker kalkvrij

Bij elke waterkoker krijg je vroeg of laat last van kalkaanslag. Maak je waterkoker kalkvrij door deze vol te gieten met een deel warm water en een deel schoonmaakazijn. Een uurtje laten weken en goed omspoelen en je waterkoker is weer zonder kalkaanslag.


Kalkaanslag op je keukenkraan

Heb je last van kalkaanslag in de keuken? Antikal is een prima middel om de kalk resten wekelijks mee schoon te maken. Maar voor hardnekkige kalk op plekken die al een tijdje geen schoonmaakdoek hebben gezien, kun je het verkalkte oppervlak insmeren met glansspoelmiddel voor de afwasmachine. Even tien minuten laten intrekken en ook deze hardnekkige kalkaanslag is voorgoed verdwenen.


Frituurpan ontvetten

Een frituurpan die al een tijdje in gebruik is, ziet eruit alsof ie nooit meer schoon wordt. Als je een frituurpan hebt met een binnenpan, die je er niet uit kunt halen, dan kun je het beste de pan schoonvegen met keukenpapier. Daarmee reinig je de pan al voor een groot deel. Doe vervolgens water met een vaatwastablet in de pan en zet de frituurpan aan op 100 graden. Na een half uur de pan uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen. Je kunt de pan nog even naspoelen en hij ziet er weer uit als nieuw.

Koffie- en theeaanslag verwijderen

Je koffiekoppen of theemokken krijgen aan de binnenzijde een steeds bruinere aanslag. Dit kun je heel eenvoudig verhelpen, door ’s avonds een druppel bleekmiddel in de kopjes met aanslag te doen samen met warm water. Laat de koppen een nachtje staan en alle aanslag is de volgende ochtend verdwenen.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.