Home > Supermarkt > Samen iets drinken en eten op Burendag

Samen iets drinken en eten op Burendag

SupermarktUit de folderUitgelicht

Samen iets drinken en eten op Burendag

Burendag wordt ieder jaar gehouden op de vierde zaterdag in september. Samen met je buren kun je op 23 september iets leuks organiseren. Dat kan van een simpel kopje koffie samen drinken met iets lekkers tot en met samen de straat opfleuren door de handen uit de mouwen te steken.

Eigen invulling
Burendag is een dag om gezellig samen te zijn en iets goed te doen voor elkaar en de buurt. In heel veel straten en buurten wordt iets georganiseerd. Kinderen spelen buiten op een springkussen en volwassenen organiseren een straatbarbecue of een gezellige koffiemiddag met zelfgemaakte taart. Iedereen mag zijn eigen invulling geven aan de burendag.

Doe en oproep
Wordt er in jouw buurt nog niet iets gedaan dan is dit een mooi moment om elkaar aan te sporen en een goed idee bedenken. Zeker als je je al jaren ergert aan bijvoorbeeld het onkruid of de vele herfstbladeren die nu en masse van de bomen vallen. Doe een oproep aan je buren om samen de straat aan te vegen, onkruid te wieden of zwerfvuil op te ruimen. Als je iets organiseert is dat een mooie aanleiding om na afloop samen een kopje koffie te drinken of ter afsluiting een borrel te organiseren. Dankzij Burendag weet je ook weer hoe het met iedereen gaat.

Samen bakken
Voor een gezellige middag met spelende kinderen kun je, als je goed op de aanbiedingen let, de meest verrukkelijke dingen kopen zonder dat het veel kost. Wat dacht je van tompoucen of smakelijke kokosmakronen? Samen iets bakken kan ook heel gezellig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld van tevoren cupcakes maken, die door de kinderen uit de buurt worden versierd met gekleurde spikkels, chocoladebolletjes of gekleurd glazuur. Ook kun je in de straat een paar oudhollandse spelletjes organiseren met onder meer koekhappen of appels happen in een teiltje water. Dat wordt een vrolijke boel.

Heerlijke koekjes
Voor de typisch Hollandse koffie- en theemomenten kun je kiezen voor de bekende stroopwafels of speculaasjes. Maar ook chocomel met slagroom doet het erg goed! Heerlijke koekjes uit de streek, zoals Weesper moppen, Kaneelkoekjes uit Zeeland, Luikse wafels of Arnhemse meisjes. Allemaal koekjes die de tongen losmaken tijdens een gezellige Burendag.

Aanbiedingen
Tijdens een straatbarbecue of borrel horen een paar lekkere hapjes erbij. Verdeel de taken en laat iedereen iets lekkers meenemen.. Dat hoeft niet duur te zijn als je goed let op de aanbiedingen. Wat dacht je van blokjes kaas, diverse soorten worst, lekkere groentes zoals wortel, komkommer en paprika met een heerlijke humus dipsaus of heerlijke salades van kipsaté tot aan tonijnsalade en van Griekse Tzatziki tot Marokkaanse couscoussalade. Naast de toastjes en stokbroden met salades kun je daarnaast ook nog zelf iets maken. Zo wordt de Burendag niet alleen een dag van samen iets doen, maar ook een dag van gezellig samen eten, drinken en bijpraten.

Meer weten over burendag? Kijk op https://www.burendag.nl/


Voor de gezelligste koffiemomenten met iets lekkers bekijk deze folders:
Dirk
Hema
Coop
Hoogvliet
Vomar

Voor de lekkerste salades bekijk deze folders:
Albert Heijn
Lidl
Nettorama
Boni
Aldi

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.