Home > Speelgoed > Robots: het vliegt, praat, rijdt en loopt

Robots: het vliegt, praat, rijdt en loopt

Speelgoed

Robots: het vliegt, praat, rijdt en loopt

Robots veroveren de wereld: het vliegt, praat, rijdt en loopt. Onze kinderen groeien op met robots waar zij spelenderwijs mee leren omgaan. Wat vroeger een vliegtuigje was, dat je met je hand door de kamer liet vliegen, is nu een drone, die je op afstand bestuurd. De pratende pop van toen is nu een robotdier, die mee lacht en antwoord geeft op vragen. Robots horen steeds meer thuis in ons leven.

Vliegende drones
Ieder kind wil voor Sinterklaas of Kerst wel een drone om mee te vliegen. En ook vaders zijn maar wat geïnteresseerd in de ultra lichte drones, die je op afstand kunt besturen. Onder veel drones kun je zelfs ook een camera hangen!.  Je hebt al hele voordelige drones met een bereik van circa 30 meter. Ook heb je drones, die een speelgoed truck kunnen volgen en waarbij je beide voertuigen met één afstandsbediening kunt besturen.Nog interessanter wordt het als je een drone met een lasergun uit de lucht kunt schieten, waarbij je moet oppassen, dat je zelf niet door een laserstraal geraakt wordt. Want de drone kan ook terug schieten. Verder heb je ook hyperdrones waar je heel goed mee kunt racen en zijn er drones waarmee je foto’s en video’s mee maakt en waarmee je zelfs kunt livestreamen.

Pratende robotdieren
Kinderen die dol zijn op dieren hebben een flinke keuze in allerlei robotdieren. Allereerst zijn daar Zoomer Zupps, Princess Pug en Monarch Spaniel. Robot puppy’s, die lieve geluidjes maken als je ze vertroeteld en ‘Ik houd van jou’ blaffen. Ook heb je Zoomer pony, die danst,rondjes galoppeert en je overal volgt.  Voor wie liever zelf iets maakt, kan ook kiezen voor een robotdier, dat je zelf in elkaar moet zetten. Je kunt kiezen uit een dino, een vos of een konijn. Superleuk is Turbo Dave, die rondrijdt op twee wielen en kan praten, lachen, dansen en zelfs scheetjes laat.

Rijdende en lopende robots
Behalve dat er robots zijn, die je zelf in elkaar kunt zetten, zijn er ook robots, die al heel menselijk zijn of die kunnen veranderen van een persoon naar een wagen en andersom. Ook is er Doc, de educatieve robot, waarmee je kind spelenderwijs leert programmeren. Met de cyber robot vermaakt je kind zich uitstekend dankzij de licht- en geluidseffecten. Met deze robot kun je ook via een speciale app spelen. Spectaculair is de interactieve Robosapien, die kan lopen en dingen kan vasthouden of zelfs gooien. Deze robot heeft maar liefst 5 tast- en geluidssensoren. Verder heeft Lego een eigen creatieve gereedschapskist waarmee je je met legoblokjes en technische elementen je eigen robot kunt bouwen.

Voordelige mini robots
Vind je je kind nog iets te klein voor een robot of wil je niet te veel geld kwijt zijn, dan kun je kiezen voor een mini robot, zoals de pokibot. Vanaf 3 jaar bleven kinderen veel aan deze grappige robot. Hij beweegt, spint en danst op muziek. De pokibot heeft ook een opnamefunctie waarmee je teksten kunt inspreken, die vervolgens door de robot worden herhaald. Daarnaast heb je ook nog de Babies Blister, voor kinderen vanaf 5 jaar. Deze mini robot, die eruitziet als een modern hondje, loopt, luistert en maakt geluid. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.