Home > Richting wintersport: alles voor op de achterbank

Richting wintersport: alles voor op de achterbank

Richting wintersport: alles voor op de achterbank

Het is meestal een flink eind rijden als je op wintersport gaat. Het liefst doe je dat in één lange reis met een paar tussenstops. Vooral voor kinderen is dat afzien. Maar niet als je ervoor zorgt dat ze zich uren kunnen vermaken p de achterbank. Maak de reis richting wintersport zo aangenaam mogelijk voor je kinderen en dus ook voor jezelf.

Als je kinderen hebt, die zich niet heel lang op iets kunnen concentreren of zich slecht zelf kunnen vermaken, dan is het goed om voldoende spelletjes mee te nemen, die ze op de achterbank kunnen spelen. Zo glijden ongemerkt de reisuren voorbij. Ze hebben zelf hun favoriete speelgoed voor onderweg ingepakt. Wat de reisvreugde vergroot is wanneer je onderweg een paar verrassingen tevoorschijn tovert. Dat maakt ze blij en leidt lekker af. Zo kunnen ze zich weer even vermaken.

Afwisseling
Om een lange reis niet zo lang te laten lijken, kun je het beste veel afwisseling bieden. Uren films kijken onderweg is heel verleidelijk, maar daar word je kind ook heel sloom en soms zelfs chagrijnig van. Ga daarom van tevoren naar de boekhandel of supermarkt en koop een paar populaire strips voor je kinderen. Kinderen zijn dol op een Donald Duck pocket. Ook een tijdschrift doet het goed. Er zijn ook speciale speelblokken. Daarmee is je kind zeker een tijdje zoet op de achterbank. Kan je kind nog niet lezen, kies dan voor een kleurboek met stiften of kleurpotloden. Is je kind ouder dan kan een spannend leesboek of een grappig stripboek een goed alternatief zijn om het kijken van films mee af te wisselen.  


Kijken en kletsen
Niets zo gezellig als samen een naar buiten te kijken en te kletsen over wat er onderweg voorbij schiet. Zie je die hoge bergen? Wat een mooie kerkklok? Hoeveel mensen zouden hier wonen? Waar komt die auto vandaan? Kun jij lezen wat er op dat bord boven de weg staat? Er zijn ook kaarten met grappige vragen aan elkaar en reisspelletjes zoals ‘Wie is het’, Ezelen of Pokeren voor als de verveling echt toeslaat. Alle spelletjes doe je van tevoren in een autostoel organizer, zodat je kind alles bij de hand heeft en niets kwijt hoeft te raken.


Concentratiespelletjes
Een ander goed tijdverdrijf tijdens het reizen zijn concentratiespelletjes. Kinderen kunnen helemaal verdiept raken in een zoekboek. Je hebt ze voor kleine kinderen zoals het zoekboek van Bumba en voor de oudere kinderen heb je zoekboeken met grappige mensen, dieren en andere dingen. Daarnaast heb je nog een hele leuke bezigheid waarmee kinderen zich goed kunnen vermaken en dat is een stickerboek. Hierin gaan ze op zoek gaat naar de sticker van het afgebeelde plaatje. Je hebt ook boeken met uitdrukvellen waarmee je eindeloos kunt knutselen. Ook hiermee vermaken kinderen zich prima op de achterbank.


Voor de tussenstop
Als er getankt moet worden, is het na de plaspauze ook tijd om de benen even te strekken. Het is goed als je kinderen even hun energie kwijt kunnen. Laat ze lekker rennen of even spelen op het meegebrachte hoverboard.  Veel tankstations hebben zowel binnen als buiten veel ruimte waar kinderen even kunnen spelen. Wat ook ontspannend is voor kinderen is het maken van een paar gekke selfies met elkaar of rondlopen met een walkie talkie.


Even lekker ontspannen
Zijn alle reisspelletjes gespeeld en wordt het al laat dan is het tijd voor een filmpje. De films kun je downloaden voor op de tablet. Maar je hebt ook nog altijd de handige tv-schermen die je aan de rugleuning van de voorstoel kunt hangen. Zo kunnen je kinderen een paar heerlijke Disneyfilms kijken of een spannende game spelen. Het is ineens opvallend rustig op de achterbank. Grote kans dat als je achteromkijkt, je kinderen onder het kijken naar de film in slaap zijn gevallen. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.