Home > Wonen > Puinruimen voor iets nieuws

Puinruimen voor iets nieuws

Wonen

Puinruimen voor iets nieuws

Het is hoog tijd voor een frisse wind door het huis, maar dan moet er wel eerst opgeruimd worden.

Niets mis mee om dan – ook al doet het soms pijn – afscheid te nemen van geliefde spulletjes of meubels. Bedenk bij het wegdoen van dingen waar je aan gehecht bent geraakt of die je gewoon moeilijk vindt om weg te doen, dat bijna alles opnieuw te koop is. Een prima reden om eens flink puin te ruimen: tijd voor iets nieuws.

Kijk je al een tijdje tegen dat veel te grote dressoir aan? Hup, zet het op marktplaats en gun jezelf een nieuwe kast. Eentje die de hoogte in plaats van de breedte in gaat. Of heb je de tafel verplaatst en kom je er achter dat de vloer echt toe is aan vervanging? Van het één komt het ander. Kwestie van aanpakken.

Wil je gewoon eens iets anders? Dat kan heel eenvoudig door of te variëren in kleur of te variëren in vorm. Maar alleen al een andere stoel, die waar je het liefst elke avond in zit, kan al wonderen doen. Voor je interieur èn voor je humeur. Want je wordt er simpelweg zo blij van. Nog heilzamer voor je humeur is een goed bed, want met een goede nachtrust sta je ’s ochtends uitgeslapen en fit op. Wordt het tijd voor het aanpassen van de kinderkamer? Bedenk dan eerst wat er aangeschaft moet worden, stel je budget vast en ga dan op zoek. Er is zo ongelooflijk veel leuks van peuter tot puber. Een hutbed of een tipibed, een half hoogslaper of right tienerbed. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. Om niet te spreken van de veelkleurige kussens, veelzeggend behang, stoere opbergemmers, kisten of lades en dan heb je ook nog te gekke bedlampjes, beestenkoppen, mandjes, tafeltjes en nachtlampjes. Eenmaal op ontdekkingstocht is er geen weg meer terug. Lekker hè, zo’n frisse nieuwe look.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.