Home > Bouwmarkt > Pak je tuin van voor tot achter aan

Pak je tuin van voor tot achter aan

BouwmarktUit de folderVrije tijd

Pak je tuin van voor tot achter aan

Met de eerste stralen zon en de zomer in het vooruitzicht begint het te kriebelen en heb je zin om de tuin aan te pakken. Een nieuw schutting, een nieuw terras. Het opfleuren van de muur met een paar plantenbakken of een mooie plek creëren met een nieuwe tuinset met een goede parasol waar het met mooi weer heerlijk relaxen is. 

De tuin is een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Daar hoort ook een beetje privacy bij. Met een paar praktische schuttingdelen is de behoefte aan een eigen plekje zo geregeld. Ga in overleg met je buren voor het plaatsen van een schutting of natuurlijke scheidslijn zoals een hoge heg. Of pak het achterste deel van je tuin aan, zodat er straks een mooie klimop kan groeien tegen de schutting, die jouw tuin van het gangpad scheidt. 

Erg handig tegenwoordig is het elektrische tuingereedschap waarmee je de tuin in korte tijd weer helemaal op orde hebt. Toe aan een nieuwe elektrische grasmaaier, dan is er keuze te over. Een ander gemakkelijk en tijdbesparend apparaat is een elektrische heggenschaar. Nooit meer lamme armen van het knippen en binnen de kortste keren een strak gesnoeide heg, waar je goed met je fiets langs kunt lopen. 

Als het gras gemaaid is, de schutting is geplaatst, de heg gesnoeid en de bloembakken zijn opgehangen, is het terras aan de beurt. Heb je een mooi terras, spuit het schoon met een hogedrukreiniger. Ben je toe aan een nieuw terras of heb je nog helemaal geen terras, dan kun je het beste je eerst goed oriënteren wat voor soort terras je wilt. Grote antracietkleurige tegels geven een moderne uitstraling en het terras lijkt er groter door. Er zijn nog heel veel andere mogelijkheden voor de aanleg van een mooi nieuw terras. Het terras geef je kleur door mooie potten met bloemen. Zit je graag ’s avonds buiten dan kan het fris zijn en zijn terrasverwarmers een uitkomst. Deze kun je verrassend goedkoop op de kop tikken!   

Is het terras helemaal af dan misstaat een nieuwe tuinset niet. Voor de aanschaf van een tuinset gaat het er ook om wat voor tuinset je zoekt. Je kunt kiezen voor een loungeset, maar ook voor een mooie tuintafel met comfortabele stoelen. Stoelen zijn er in heel veel soorten en maten. Rechte stoelen passen goed bij je tuintafel als je voornamelijk buiten aan tafel zit om iets te eten. Wil je de stoelen ook gebruiken om relaxt in de zon te zitten, dan zijn verstelbare stoelen met een hoge rugleuning ideaal. Voor wie het liefst in de namiddag in het zonnetje zit, kan een loungeset ideaal zijn. Hier kun je op zitten, maar op een loungebank kun je ook heerlijk languit. Tuinkussens maken je tuinset compleet. Die geven kleur en een eigen sfeer die bij jou past.  

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.