Home > Paaseieren zoeken wordt nóg leuker met deze 4 tips

Paaseieren zoeken wordt nóg leuker met deze 4 tips

Paaseieren zoeken wordt nóg leuker met deze 4 tips

Kinderen vinden tijdens Pasen bijna niks leuker dan het zoeken naar paaseieren. Het is te vergelijken met een super leuke speurtocht. Alhoewel eieren zoeken met Pasen op zichzelf al erg leuk is kun je het dit nóg leuker maken voor je kinderen met deze vier inspiratietips.

1. Lichtgevende eieren

Met lichtgevende eieren kun je je kinderen ook in het donker naar eieren laten zoeken. Dat maakt het allemaal een stuk spannender!

Het maken van lichtgevende eieren is vrij simpel. Je hebt plastic eieren (die je open kunt maken) en led waxinelichtjes nodig. De eieren kun je bij elke feestwinkel kopen en de led waxinelichtjes bij bijna elk warenhuis, zoals de Action, de Xenos of de Blokker. Het idee is om de eieren open te maken en de lichtjes er in te doen. Op eerste paasdag maak je dan het hele huis donker of verstop de eieren 's avond in de tuin. Zo maak je Pasen dit jaar onvergetelijk voor je kinderen. Iets wat hen nog lang zal heugen.

2. Paasschat zoeken

Maak voor je kinderen een heuse speurtocht van het zoeken naar eieren. Dit kun je heel gemakkelijk doen zonder dat je allerlei dingen moet kopen. Naast de chocoladeeieren heb je alleen pen en papier nodig. Je kunt zelf bepalen in hoeverre je de schatkaart versiert.

Het idee is als volgt:

  1. Verstop een grote schat, bijvoorbeeld een aantal grote chocolade eieren, ergens in of rondom het huis
  2. Schrijf op verschillende stukken papier hints die elkaar opvolgen. Bijvoorbeeld: je kunt je kinderen laten beginnen bij de eettafel. Hier moeten ze dan zeven stappen in een bepaalde richting zetten en op die plek plat op de grond gaan liggen. Onder bijvoorbeeld de kast vinden ze dan een nieuwe hint of aanwijzing die ze weer verder helpt richting de grote schat. Bij de aanwijzingen kun je wat kleine paaseitjes leggen om je kinderen vast lekker te maken.
  3. Elke hint leidt dus naar de volgende en die wéér naar de volgende totdat ze bij de grote schat zijn aangekomen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Door het hele huis of zelfs naar buiten!

Op deze manier maak je een super leuke speurtocht voor je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes.

 

3. Wedstrijdje eieren zoeken

Als je kinderen wel van een beetje competitie houden kun je duidelijk verschillend gekleurde eieren verstoppen. Het is dan de bedoeling dat elk kind alleen naar een vooraf bepaalde kleur zoekt en zoveel mogelijk eitjes van die kleur verzameld. Je kunt er een tijd aan koppelen of zelfs meerdere rondes van 10 minuten doen. Het hoeft eigenlijk al niet eens meer gezegd te worden maar uiteraard wint het kind die de meeste eitjes van zijn kleur weet te vinden.

 

4. Omgedraaide rollen

Als ouder heb je natuurlijk ook veel lol als je je kinderen ziet zoeken naar de door jou verstopte eitjes. Maar, hoe leuk zou het zijn als de rollen nou eens werden omgedraaid. Je kinderen mogen de eieren verstoppen en jij of jullie als ouders mogen de paaseieren zoeken. Gegarandeerd dat je samen met je kinderen enorm veel plezier hebt!

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.