Home > Wonen > Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Wonen

Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Nu is het de tijd om even orde op zaken te stellen. De druk is van de ketel. Je krijgt weer overzicht en daarmee ook weer oog voor dat wat al een tijdje in een hoekje ligt te verstoffen. Tegenwoordig is er over elk dagelijks onderwerp wel een televisieprogramma, zo ook voor opruimen. Het is alweer een tijd geleden, maar in Amerika hadden ze op tv een populair programma waarbij mensen overvallen werden en er ter plekke orde op zaken gesteld werd. Minder erg dan het Nederlandse realityprogramma ‘Mijn leven in puin’, maar ernstig genoeg om er een heel team aan hulptroepen bij in te schakelen.


Het Amerikaanse tv-programma had uiteindelijk tot doel het hele huis te pimpen. Ze trokken werkelijk alles overhoop. Om er uiteindelijk een oogverblindende metamorfose van te maken. Maar voordat ze dat konden doen, moesten ze wel weten wat er beslist niet weg mocht van de bewoners. Dat deden ze als volgt. Ze sorteerden alles in 3 bergen met spullen: houden, weggeven en weggooien. Tot grote hilariteit werd de berg 'houden' in het begin altijd het grootst, maar met enige overtuigingskracht verhuisde toch nog een aanzienlijk aantal spullen naar de berg ‘weggeven’.


Het is een handige truc en ook goed toepasbaar in je eigen huis. Of je nu bezig bent met het uitzoeken van de campingspullen, het opruimen van de kelder of het uitruimen van je kledingkast. De truc van drie werkt altijd. En alles wat je dan wilt houden, moet ook weer opgeborgen worden. Daar heb je mooie opbergboxen voor in allerlei soorten en maten. Sommige schuif je zo onder het bed, andere stapel je. Ook handig is een opbergrek, dat je zowel voor opbergboxen als losse spullen kunt gebruiken. Heb je kinderen dan is een bed met lades ideaal. En ook voor heel specifieke dingen zoals je dekbed is er bijvoorbeeld een dekbedhoes, die eruit ziet als een box. Zijn het juist spullen die je regelmatig nodig hebt, dan biedt een simpel ladekastje uitkomst. En wat dacht je van een schoenenkast of een doos voor hele kleine dingen. Als je er eenmaal uit bent wat je wilt houden na het opruimen, dan wordt het met deze opberg mogelijkheden makkelijk en netjes!

Bekijk de woonfolders.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.