Home > Acties > Naar buiten kok: het is barbecue weer

Naar buiten kok: het is barbecue weer

ActiesBouwmarktSupermarktTuin & DierVrije tijd

Naar buiten kok: het is barbecue weer

Met de aangename temperaturen in aantocht is het eindelijk weer tijd om te bbq-en. We zijn er dol op. Lekker samen buiten in de tuin eten met een goed glas wijn of een ijskoud biertje. Kinderen die vrij rond kunnen rennen en heerlijke spiesen met vlees en groente op de barbecue.

Nieuwe barbecue kopen

Vrijwel elke Nederlander heeft een barbecue in de tuin staan. Als deze toe is aan vervanging, dan kun je te kust en te keur als je je gaat oriënteren voor het kopen van een nieuwe barbecue. De één zweert bij de bekende houtskool kogelbarbecue met bol deksel, de ander gaat voor een gasbarbecue. Maar je ziet ook steeds meer alternatieve barbecues, zoals de Skottelbraais, de rookoven, de pizzasteen of de tafelbarbecue. Meest populair is toch wel de complete buitenkeuken met gasbarbecue of de green egg.
Als je gewoon eens een keer wilt barbecueën zonder veel uit te geven kun je voor nog geen 5 Euro eentje aanschaffen van de Action. Het kan zijn dat je er meerdere nodig hebt, maar voor 5 Euro is dat best te doen.


Barbecuebestek

In de tuin de barbecue aan is voor iedereen een feestje. Niet in de laatste plaats voor de kok of kokkin zelf. Met het juiste barbecuebestek kan het vlees en de groente op het vuur gekeerd en gaar gegrild worden. Een complete barbecue bestekset bestaat uit:

Barbecuetang
Barbecuevork
Barbecuemessen
Barbecuespiezen
Omkeerder
Maïskolfhouders
Reinigingsborstel
Kwast
Satéprikkers
Barbecuehandschoenen


Aansteken van de barbecue

De grootste uitdaging van bbq-en is het aansteken van de barbecue. Gelukkig heb je voor de houtskool en briketten tegenwoordig een handige brikettenstarter, waar de kolen snel in klaar kunnen worden gemaakt voor het bbq-en. Heb je geen brikettenstarter dan is het vooral een kwestie van geduld. Verdeel de houtskool of briketten over de bodem en maak gebruik van aanmaakblokjes. Deze verdeel je gelijkmatig over de kolen. Steek de aanmaakblokjes aan en pas als de kolen grijs en witheet zijn, kun je beginnen met bbq-en. Het verschil tussen kolen en briketten is dat de laatste makkelijker aan te steken zijn en langer branden. Als je gaat barbecueën zet dan voor de zekerheid een emmer gevuld met water in de buurt.

Vlees en groente op de barbecue

Niets makkelijker dan de kant-en-klare barbecue grillburgers, gekruide runderchipolata worstjes, kipdrumsticks en gemarineerde kipsaté. Net zo lekker zijn de groente spiesen met paprika, rode ui, courgette en aubergine. Wat niet mag ontbreken zijn de maïskolven, die overheerlijk zijn met een beetje zout en roomboter. Verder is zalm en tonijn erg lekker op de barbecue en zijn grote gamba’s een ware traktatie. Ook lekker: gepofte aardappelen met kruidenkaas of zure room en stokbrood.

Dan, als de barbecue op gang is gekomen, de tafel gedekt is, de sausjes op de borden liggen en de eerste vleesjes van de grill af komen is het smullen geblazen! 

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.