Home > Maak het gezellig: kerstversiering voor elk budget

Maak het gezellig: kerstversiering voor elk budget

Maak het gezellig: kerstversiering voor elk budget

Breng je huis in gezellige kerstsferen. Dat hoeft niet veel te kosten. De vertrouwde kerstversiering die je in de loop der jaren hebt verzameld, kun je goed combineren met wat nieuws. Zodra je weet in welke sfeer je dit jaar Kerst wilt doorbrengen, kun je shoppen voor je kerstversiering. Spotta geeft je  een aantal tips voor warme kerstsferen waar je volop van kunt genieten.

Puur natuur
Als je kiest voor puur natuur dan haal je buiten naar binnen. Een landelijke kerstsfeer in huis geeft het gevoel dat je Kerst viert in een vakantiehuisje hoog in de besneeuwde bergen. De ‘puur natuur’-sfeer creëer je heel eenvoudig met een warm schapenvacht dat je nonchalant over de leuning van de stoel drapeert. Je zoekt een mooie tak met lichtjes uit, die je in een stoere gouden vaas steekt. Voor de voordelige echte Nordman kerstboom kies je natuurlijke kerstballen in de vorm van bijvoorbeeld glinsterende dennenappels en houten hangers  Om helemaal in de landelijke sfeer te raken staat een bijzettafel met boomstamblad en een theelichthouder van hout prachtig. Als ‘finishing touch’ decoreer je kussens met winterse sprints op je bank.

Kristalheldere kerst
Ga je dit jaar voor een kristalheldere kerst dan combineer je vooral veel glas in de vorm van vazen, sneeuwbollen en stolpen met typische kersttaferelen. Deze kerstsfeer blinkt uit in eenvoud. Het ‘less is more’ effect creëer je door vooral niet teveel te decoreren. Kies voor een kersthoekje met bijvoorbeeld twee vazen en daarin mooie takken met witte plukjes katoen. Zet op tafel een mooie glazen theelichthouder of glazen stolp. Op de schouw of in de vensterbank zet je een betoverende sneeuwbol met een typisch kersttafereeltje. Om het extra gezellig te maken kun je nog kiezen voor kerstverlichting die je in een glazen stolp of een hoge vaas laat schitteren.

Traditionele kerstsfeer
Houd je van een traditionele kerstsfeer dan ga je voor de kleuren rood en wit met zilveren decoraties. De Kerstboom hoeft niet per se een echte te zijn. Een kerstboom met ledlampjes geeft net zoveel sfeer en zorgt voor minder troep. In de boom hang je rode ballen en rood-witte kerstdecoraties van de kerstman met daarnaast mooie rood met witte paddenstoelen, zilveren glitterballen en vogels en natuurlijk witte engeltjes. In de vensterbank zet je een mooie kerstman of een kleine kerstboom neer. Voor het raam kun je ook nog een kerstster met een lichtje hangen of je kiest voor een verlichte kerstkrans op de voordeur. Zilveren kussens met pailletten op bank maken de feestelijke sfeer af.

Verlichte (kerst)sfeer
Ben je niet zo dol op Kerst, maar houd je wel van de sfeer dan kun je voor een verlichte kerst gaan. Waarbij je bijvoorbeeld alleen een mooie houten tak als decoratie ophangt of kiest voor een bos verlichte takken. Sfeer bereik je vooral met kaarslicht en knusse hoekjes. Maak het gezellig en kruip onder een warme deken op de bank, waarbij je heerlijk kunt staren naar de oplichtende vlammen in de houtkachel. Ook een mooie vaas met bloemen of een tafeltje vol lichtjes op een mooi blad geeft meteen een verlichte (kerst)sfeer. Dit jaar liever iets anders dan de traditionele kerstboom? Dan kies je voor de  houten kerstboom vol decoraties of voor de decoratiester aan het raam. Een decoratietak met een paar houten kersthangers geeft ook de gewenste sfeer.  

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.