Home > Maak een feestje van dierendag

Maak een feestje van dierendag

Maak een feestje van dierendag

Maak er voor je huisdier een echt feest van als het 4 oktober dierendag is. In de dierspeciaalzaken, maar ook in de supermarkten vind je aantrekkelijke aanbiedingen. Het is een mooi moment om naast wat lekkers ook een speeltje voor je hond of kat als cadeau te kopen. Ben je dol op je huisdier, maak er dan een echte dierenverwendag van.

Hondenkussen
Dierendag is het moment om iets speciaals voor je huisdier te doen. Heb je een speelse kat of actieve hamster waarvoor je iets leuks kunt kopen? Of is het hondenkussen aan vervanging toe? Geef iets lekkers,een mooi speeltje of koop een echt cadeau voor jouw huisdier. Het liefst zou je ze elke dag willen verwennen. Dierendag is de dag waarop dieren wereldwijd op nummer 1 staan. Heb je een hond, kat, cavia, konijn, vogel of hamster geef je huisdier dan extra aandacht.

Speelknuffels
Is je huisdier nog lekker actief, maak hem dan blij met een leuk speeltje bij de dierenspeciaalzaak. Er zijn heel veel soorten honden- en kattenspeeltjes. Je ziet rubberspeeltjes waar honden lekker op kunnen knagen. Hondenknuffels waar vooral honden met een jachtinstinct dol op zijn. Het liefst trekken ze die speelknuffels helemaal uit elkaar. Deze zijn dan ook van speciale stof en vulsel gemaakt, die niet schadelijk zijn voor je dier. Ook heb je speeltjes met een piep erin of een extra lang uiteinde, waarmee ze heerlijk aan de haal kunnen gaan. Waar honden ook blij van worden is een bal. Sommige viervoeters kunnen er eindeloos achteraan rennen. Andere willen er vooral mee spelen en mee in hun bek rondlopen. Tegenwoordig heb je hele grappige ballen en echte goede wegwerpballen met een kauwknoop en zelfs een ball blaster.  

Speelmuizen
Voor poezen zijn er ook diverse speeltjes waar je samen met je kat veel lol aan kunt beleven. Denk aan een nep staart waar ze achteraan kunnen vangen. Maar ook aanspeelmuizen en andere vrolijke slierten en belletjes waar met de pootjes tegenaan geslagen kan worden. Katten kunnen eindeloos spelen met iets wat ze maar moeilijk te pakken kunnen krijgen. Een leuk speeltje is een platte doos met verschillende gaten erin waar je vervolgens iets doorheen steekt. Gegarandeerd dat je kat volledige gebiologeerd raakt om dat wat daar heen en weer beweegt te pakken te krijgen.

Wilgenbal
Voor knaagdieren of dat nu een konijn, cavia of hamster is heb je ook allerlei leuke knaagdierspeeltjes die je speciaal voor dierendag kunt aanschaffen. Je ziet veel speeltjes die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Hiermee kun je je knaagdier uitdagen meer te bewegen. Denk aan een wilgenbal of speciale sticks waar ze aan kunnen knagen en uren zoet mee zijn. Dat is ook precies de bedoeling. Heb je een hamster dan kun je op dierendag de kooi helemaal in één en dezelfde sfeer brengen. Hamsterscaping heet dat. Je creëert een heel eigen leefwereld voor je hamster, die er niet alleen leuk uitziet, maar waar je hamster zich ook helemaal thuis voelt.

Krabpalen en hondenbedden
Wil je dit jaar groots uitpakken voor dierendag dan kan dat ook. Er zijn hele stijlvolle manden, die ook goed bij het interieur van je woning passen. Als je wilt dat je hond niet te veel op de tocht ligt, dan kun je een hondenbed aanschaffen. Deze zijn net iets hoger dan een hondenmand, waardoor je huisdier tochtvrij kan liggen slapen. Voor katten zijn er de meest bijzondere krabpalen met vaak verschillende slaapplekken waarin ze zich heerlijk kunnen oprollen. Verder heb je allerlei soorten drinkbakjes, voerbakken en speciale attributen waarmee je tanden schoonhoudt of waaraan bijvoorbeeld vogels hun snavels op speelse wijze aan kunnen scherpen.

Extra verzorging
Als je op dierendag je huisdier extra wilt verwennen is het ook goed om je hond, kat of cavia extra goed te verzorgen. Kam alle klitten uit zijn vacht, knip als het nodig is de lange nagels, geef je dier een lekker bad of koop gezonde extra’s waardoor ze er weer even tegen kunnen. Maar het allerleukste is natuurlijk dat je op dierendag een paar heerlijke dierenkoekjes, snoepjes of sticks aan je huisdier geeft. Die heb je in alle mogelijke soorten en smaken. Jouw huisdier doe je daar ongetwijfeld veel plezier mee op dierendag. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.