Home > Elektronica > Lekker onderuit films kijken.

Lekker onderuit films kijken.

ElektronicaSupermarktVrije tijd

Lekker onderuit films kijken.

Met een paar dagen vrij in het verschiet is er niets fijners dan een hele middag of avond films kijken.

Of dat nu op Netflix is, televisiekijken on demand of films die je de afgelopen tijd hebt opgenomen, maar door gebrek aan tijd niet aan toe kwam. Zo’n geplande filmavond geeft een heerlijk ontspannen gevoel.

Om nu niet je kostbare tijd te verdoen met het zoeken naar goede films hieronder een top 5 van beste films met bijpassende hapjes en drankjes. Want één ding moet je niet vergeten. Een filmavond bereid je voor met, vooraf voordelig lekkere dingen inslaan bij de supermarkt.

Tip 1. Deadpool – Actie/Komedie

Wade Wilson is een ‘special agent’ van de overheid, die door een experiment de kracht krijgt versneld te genezen van verwondingen. Hij verandert in antiheld Deadpool en jaagt achter de man aan die bijna zijn hele leven verwoestte.

Voor deze film gooi je een paar flesjes Bavaria Radler of Amstel in je mandje samen met ribbelchips of een ovenchips. Geen zin in alcohol, kies dan simpel voor een paar blikjes cola en een bakje verse noten.

Tip 2. The Nice Guys – Komedie/Misdaad

Ze zijn niet zo heel aardig de eigenzinnige privédetective Holand March en krachtpatser Jackson Healy. Samen moeten ze een vermissing zien op te lossen. Het complot dat zij ontdekken leidt hen naar de machtigste kringen van Los Angeles.

Ga lekker onderuit met een groot glas fris en een zak Nibb it chips of heerlijke kaaszoutjes. Halverwege toe aan een hartige snack? Zet de frituur aan voor een paar bitterballen met mosterd of een mix van bittergarnituur.

Tip 3. Joy – Drama/Komedie

Joy Mangano is moeder van twee kinderen, die op een dag schatrijk wordt dankzij de uitvinding van een eenvoudig huishoudelijk artikel. Een vermakelijke film over een droom die uitkomt, een flinke dosis doorzettingsvermogen en tegenslagen die overwonnen worden.

Heerlijk om je onder te dompelen in deze meeslepende film met een paar toastjes die je van tevoren smeert met tonijnsalade of kipsaté salade van Johma. Als drankje kies je heel verstandig voor dubbelfrisss framboos/cranberry en anders toch een glaasje prosecco.

Tip 4. How to be single – Komedie

In New York lopen heel wat singles rond. Allen op zoek naar de perfecte match. Zij hebben één ding gemeen en dat is op de juiste manier leren vrijgezel te zijn, want tussen al die dates, serieuze relaties one night stands en flirt berichten door, moeten zij het toch ieder op hun eigen manier zien te rooien. Dat leidt tot hilarische situaties en confronterende momenten.

Kies voor een paar kant-en-klare tapashapjes met een heerlijke glas goede port. Ook lekker zijn stukjes droge worst of een stukje brie met wat witte druiven. Zin in wat te knabbelen neem dan geroosterde pinda’s of studentenhaver met rozijnen.

Tip 5. Cloverfield lane – Thriller

Na een ernstig auto-ongeluk wordt een jonge vrouw wakker in een naargeestige kelder. Zij vreest dat ze ontvoerd is. Maar haar ontvoerder beweert dat hij haar gered heeft. De wereld is onbewoonbaar geworden door een chemische aanval. Zij kan niet geloven wat hij beweert en wil maar één ding: ontsnappen. Ongeacht wat haar te wachten staat als ze eenmaal buiten is.

Voor deze film kun je het beste nuchter blijven. Daarvoor is een Coolbest met aardbeien smaak een goed gekozen drankje. Samen met een heerlijk zakje drop of kies voor je favoriete reep chocola, die je in kleine blokjes breekt. Meer zin in bubbels? Ga dan voor een verfrissend glas sprite of sparkling icetea met een zakje ovenchips.

 

Top 5 films voor het hele gezin

Nog een paar filmtips voor het hele gezin waarmee je samen met je kinderen lekker onderuit op de bank kunt. Of als je even ongestoord iets voor jezelf wilt doen, dan zijn dit de films die de volle aandacht hebben. 

Tip 1. the BFG oftewel de GVR – Fantasy (8 t/m 12 jaar)

De kleine Sofie wordt door de grote vriendelijke reus (GVR) meegenomen uit het weeshuis en komt in zijn grot terecht waar duizenden dromen in glazen potjes wachten tot ze door de GVR de kinderslaapkamers worden ingeblazen. Sofie gaat mee met de GVR en helpt hem om de machtige reuzen te laten stoppen met het eten van ‘mensbaksels’. Trailer: https://youtu.be/VP21-nymfZg

Tip 2. Operasjon Arktis  - Avontuur (vanaf 6 jaar)

De 13-jarige Julia, wordt per ongeluk achter gelaten op het verlaten eiland Spitsbergen. Ze is samen met haar tweelingbroer en zusje van acht jaar. Het is koud, de winterstormen worden steeds erger. Nog even en de zon is weg. Samen moeten ze hun best doen om te overleven en contact zien te houden met het vaste land. Trailer: https://www.filmtotaal.nl/film/28585

Tip 3. Tschick – Avontuur (10 t/m 14 jaar)

Twee jongens van 14 zijn vrienden en stelen tijdens de zomervakantie een auto waarmee ze op reis gaan. Een reis die hun leven voorgoed zal veranderen. Maik Klingenberg komt uit een rijk gezin, maar zijn ouders hebben ieder zo hun eigen problemen, waardoor hij veel alleen is en zich enorm verveelt. Dat verandert  als zijn vriend Tschick voor de deur staat en ze er samen vandoor gaan. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=HoN7hpm_ric

Tip 4. Uilenbal – Drama (vanaf 6 jaar)

Meral is 8 jaar en net verhuisd. Ze wil graag nieuwe vrienden maken, maar dat valt niet mee. Ze ontdekt muis Piepiep en neemt hem mee op schoolkamp. Door het beestje raakt ze bevriend met de populaire Desi, de stoere Jason en de verlegen Vito. Maar Piepiep wordt door een uil gepakt en Meral is ontroostbaar. Samen met haar nieuwe vrienden gaan ze op zoek naar de uilenbal met Piepiep’s botjes en komt Meral erachter hoe belangrijk vriendschap is. Trailer: https://youtu.be/j1C9GlKdkOc

Tip 5. Mees Kees langs de lijn – Sport/Avontuur (vanaf 5 jaar)

De vierde Mees Kees film draait momenteel in de bioscoop en gaat net als deel 1 t/m 3 over stagiaire Kees Bruin, die de juf vervangt die met zwangerschapsverlof is. Mees Kees wil de kinderen spelenderwijs de dingen bijbrengen, maar het schoolhoofd Dreus heeft hele andere ideeën over hoe er moet worden lesgegeven. Mees Kees krijgt het zwaar te verduren, maar gelukkig kan hij altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die samen met hem voor elke situatie een oplossing weten. Trailer: https://youtu.be/MTc0-SyUXoc

Een schaal popcorn (ideale magnetrontijd: 3.40 min.) en glazen icetea, appelsap of voor één keertje cola. Daarnaast een lekker doosje smarties of chocolade oreo’s. Een heerlijke traktatie. 

 (bron IMDb, de grootste film website ter wereld. www.films-2016.nl)

 

Veel kijk plezier!

Voor de lekkerste snacks ga je naar de supermarktfolders.
Voor een nieuw televisiescherm naar de actuele elektronica folders.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.