Home > Vrije tijd > Knap je slaapkamer en badkamer op

Knap je slaapkamer en badkamer op

Vrije tijdWonen

Knap je slaapkamer en badkamer op

Soms kunnen kleine dingen een wereld van verschil maken. Knap de boel op zonder dat je rigoureus je badkamer verbouwt of je slaapkamer een totale metamorfose geeft. Zo kan een lekkende kraan voor een hoop ergernis zorgen of kijk je al te lang aan tegen die ene kale muur. Vervang de oude kraan voor een prachtig nieuw exemplaar en kies een mooie kleur muurverf of sfeervol behang voor die saaie slaapkamermuur. Daar knapt de boel van op.

Badkamermeubels
Ben je uitgekeken op je badkamer of zou je gewoon weleens iets anders willen dan die standaard wastafel? Het zijn juist de kleine dingen die het hem doen. Kijk of je de oude wastafel kunt vervangen door een badkamermeubel waar een compleet nieuwe wastafel ingebouwd is. Daar hoeft geen aannemer aan te pas te komen. Met een waterpomptang en een handige klusjesman in huis is zo’n verandering zo gepiept. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de kraan te vervangen voor een fraaier exemplaar. Hetzelfde geldt voor het toilet, waarbij je wel rekening moet houden of het waterreservoir aansluit op de nieuwe wc. Geen behoefte aan een nieuw toilet, maar wel aan een betere uitstraling, kies dan voor een nieuwe toiletbril. Er is enorm veel keuze in kleur en materialen.

Nieuwe douche
Voor de douche zijn er ook veel mogelijkheden. Met een nieuwe douchekop heb je niet alleen een veel mooiere douche. Er is een goede kans dat je een stuk fijner doucht, omdat de watertoevoer door de nieuwe douchekop beter verloopt. Maar soms kun je al blij worden van een nieuw doucherek of een andere douchecabine. Het hoeft niet duur te zijn en met een paar uurtjes is het voor elkaar. Er zijn heel veel soorten douches variërend van een stortdouche tot een regendouche. Ook heb je douches met een extra douchekop waar je jezelf goed mee kunt afspoelen.

Badkamer accessoires
Helemaal geen zin in klussen, maar is je badkamer wel toe aan een opfrisbeurt, kijk dan eens naar de accessoires die je badkamer sieren, of misschien wel ontsieren. Een mooie toiletrolhouder, pedaalemmer of zacht aanvoelende badmat, kunnen je badkamer een hele andere uitstraling geven. Ook een smalle, hoge badkamerkast kan uitkomst bieden voor de toiletspullen die nu overal en nergens staan. Geef alles een plek, rol je handdoeken op en kijk of iedereen in huis een eigen plank in de badkamerkast kan krijgen.

Warme verfkleur
Je slaapkamer is een plek waar je je prettig en ontspannen wilt voelen. Een smaakvolle inrichting helpt daarbij. Knap de saaie muur waar je tegenaan kijkt op met een warme verfkleur of kies voor een mooi behang, waardoor je slaapkamer ineens tot leven komt. Ook kun je kiezen voor een sidetable als blikvanger waar je bijvoorbeeld mooie vakantiefoto’s op zet. Of je zet een sfeervol houten bankje aan het voeteneinde, dat je sfeervol aankleedt met accessoires, die je slaapkamer meteen iets knus geven. Ook kun je kijken naar sfeervolle verlichting of een mooie lamp op je nachtkastje. 

Sfeervolle raamdecoratie
Waar een slaapkamer meteen een andere uitstraling van krijgt zijn de gordijnen of jaloezieën. Door aandacht te besteden aan de raamdecoratie krijg je een slaapkamer, die zonder al te ingrijpende veranderingen een heel andere sfeer uitademt. Soms zit die verandering in hele kleine dingen, zoals een nachtlampje of het vervangen van de oude stopcontacten en lichtschakelaar met een nieuwe lichtknop met dimlicht. Met slechts een paar kleine aanpassingen en enkele nieuwe accessoires kun je een ware metamorfose tot stand brengen, waarmee je je slaapkamer omtovert tot loungeplek. Een heerlijke ruimte om je na een lange dag terug te trekken en te ontspannen.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.