Home > Bouwmarkt > Klussen is een kwestie van voorbereiding

Klussen is een kwestie van voorbereiding

Bouwmarkt

Klussen is een kwestie van voorbereiding

Even stil staan in je huis en afstand nemen werkt verfrissend. Als je dan rondkijkt zie je ineens wat er nog aan je woning mankeert en waar je al een poosje tegenaan loopt te hikken om op te knappen.

Eigenlijk is het ideaal klusweer om de schutting in de tuin te vervangen. En zo zijn er nog wel meer dingen, die nodig moeten gebeuren. Wat helpt is om een lijst te maken van de dingen die je wilt aanpakken. Samen werkt dat nog beter. Schrijf op wat er aan vervanging toe is of wat je anders wilt en check bij de ander of die daar ook zo over denkt. Misschien heeft je wederhelft er een hele andere kijk op. Vul de lijst met ‘to-do’ aan of loop samen eens rond en inventariseer elke ruimte. Sommige wensen komen niet overeen. Zet deze dan onderaan je lijst, daar kun je dan later nog wel een keer op terugkomen. Maak een prioriteiten top 5. Dat zijn de dingen die echt aan een opknapbeurt toe zijn. Doe alles in kleine stappen. Het hoeft niet allemaal tegelijk en het hoeft ook niet in één maand klaar te zijn. Vaak begin  je enthousiast, maar halverwege denk je, waar ben ik in terecht gekomen? Daarom is het zaak om de dingen één voor één aan te pakken.

Moet de schutting in de tuin vervangen worden. Kijk dan welke aanbiedingen de bouwmarkten en tuincentra hebben en maak er een gezellig uitje van. Inclusief een bak koffie. Kies zorgvuldig, want je moet er jaren tegenaan kijken. Heb je eenmaal je keuze gemaakt welke schutting het moet worden. Plan dan in wanneer je de schutting gaat plaatsen en schakel eventueel extra hulp in. Waar ook jaren tegenaan gehikt kan worden zijn deuren. Is een deur erg beschadigd, maak het dan niet moeilijker dan het is en kijk naar een nieuwe deur. De aanbiedingen komen regelmatig voorbij. Valt de deur nog wel mee, maar is het de deurkruk, die lam is of de deur ontsiert? Kies voor een nieuwe die past. Zo’n kleine verandering kan een wereld van verschil maken.

Nog zo’n klus: het opknappen van de trap. Soms is een trap gewoon op en moet je hem helemaal kaal halen. Daarna is er een legio aan mogelijkheden om die trap een totaal andere uitstraling te geven. Wat dacht je van laminaat traptreden? Verder kun je traptreden ook prima bekleden. Misschien heb je de grote dingen best goed voor elkaar, maar zijn het juist de kleine ergernissen van een lekkende kraan, een roestende douchecabine of een aanrechtblad dat nodig aan vervanging toe is. Leidingen die weggewerkt moeten worden of die spotjes die nog opgehangen moeten worden.

Al die grote of kleine klussen, schuif ze niet langer voor je uit. Ga over tot actie. Nu is het de tijd om aan te pakken. Samen loopt dat een stuk gesmeerder dan wanneer je er alleen voor staat. Ook als je twee linker handen hebt, kun je de klusser in huis ondersteunen met een ritje naar de bouwmarkt, wat lekkers bij de koffie. Klussen is vooral iets wat je moet voorbereiden. Het resultaat geeft voldoening en de ergernissen maken plaats voor opluchting. Heerlijk die nieuwe kraan, die deur die niet meer piept of die prachtige schutting. Geniet er van!

Bekijk de folders van de bouwmarkten.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.