Home > Mode > Kies de juiste voetbalschoen

Kies de juiste voetbalschoen

Mode

Kies de juiste voetbalschoen

Heb je alweer zin aan het nieuwe voetbalseizoen? Goede sportprestaties beginnen met goede sportkleding.

Voetbal is een buitensport en zo’n sport vraagt om sportkleding wat comfortabel zit en waar je iets aan hebt. Bij de aanschaf van een trainingsjack is het fijn als deze ademend is en liefst ook winddicht. Daarnaast schop je een bal pas echt goed in de linker bovenhoek met goed passende voetbalschoenen.

De keuze is nog niet zo eenvoudig. Er zijn tientallen modellen verkrijgbaar. Goede voetbalschoenen zijn schoenen die aansluiten bij je voet, maar je moet ook letten op welke ondergrond je speelt. Een harde of zachte ondergrond zijn mede bepalend voor een goede voetbalschoenen.

Traditionele korte noppenzool wordt het meest verkocht en is het meest geschikt voor een harde ondergrond. Als je op een zachte ondergrond speelt kun je beter kiezen voor langere noppen, zodat je meer grip houdt en minder snel wegglijdt. Ook je balgevoel wordt mede bepaald door je schoenen. De bovenkant, ook wel upper genoemd kan bestaan uit verschillende materialen van microfiber tot leer. Zelfs het strikken van je schoenen werkt door op jouw sportprestaties. Voetbalschoenen met een asymmetrische vetersluiting hebben een betere drukpuntverdeling en zorgen daardoor voor een beter balgevoel.

Shirts zijn er ook in alle mogelijke kleuren en maten. Als je gaat sporten is het fijn als een shirt ook goed ademend is. Zeker als je snel zweet. Tegenwoordig heb je hele mooie shirts, die zelfs reversibel zijn, zodat je ze aan twee kanten kunt dragen.

Bij voetbal zijn ook de accessoires niet onbelangrijk. Scheenbeschermers is een pure noodzaak, want verplicht. Goede schok dempende scheenbeschermers voorkomen een hoop blessureleed. Belangrijkste is dat scheenbeschermers lekker zitten. De ene kiest voor scheenbeschermers, die ook de enkels beschermen, de ander vindt het prima om alleen met kleine ‘kapjes’ aan de zijkant te spelen. De keuze voor scheenbeschermers is heel persoonlijk.

Je doet er altijd goed aan om een bidon mee te nemen, zodat je tijdens het sporten genoeg vocht binnenkrijgt. Al deze tips maken je keuze een stuk gemakkelijker. Wanneer je straks op het veld staat is één ding zeker: Aan het materiaal zal het niet liggen.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.