Home > Tuin & Dier > Kerstsfeer met lichtjes buiten en versiering binnen

Kerstsfeer met lichtjes buiten en versiering binnen

Tuin & DierWonen

Kerstsfeer met lichtjes buiten en versiering binnen

Wil jij deze kerst in verlichte sferen doorbrengen, tover je huis dan zowel binnen als buiten om in kerstsfeer.

Versieren met veel soorten kerstverlichting en kerstdecoratie was nog nooit zo leuk. Er zijn lampjes in de vorm van kerststerren, kerstnetten, kerstpotjes en kersthuisjes. Je kunt een kerstster voor je raam hangen, een kerstkrans met dennengroen en lichtjes aan de voordeur. Een kerststal of verlichte huisjes onder de kerstboom en natuurlijk kerstballen, rendieren, een rode kerstman, kerstklokjes en kerstlichtjes in de boom.

Kerstboom 2016

Het begint allemaal met het in huis halen van de kerstboom. Ieder jaar is het versieren van de kerstboom een bijzonder moment om in kerstsfeer te komen. Kijkend naar de kersttrends van 2016 zie je de kleur wit in combinatie met koele kleuren ijsblauw en eucalyptusgroen, maar wit wordt ook gecombineerd met traditioneel rood en goud. Wil je een heel eigen boom, kies dan voor een kinderkerstboom, waarbij je van alles in de boom hangt. Je blijft kijken naar al die verschillende gekleurde kerstballen. Je hebt ballen gevuld met huisjes, boompjes, hertjes en sneeuw. Daar tussendoor vind je kerstmannen, paddenstoelen, vogeltjes, kerstklokjes in goud en zilver, rendieren, engelen, sneeuwpoppen, sterren en bovenop de top van de boom prijkt de piek.

Kerstdecoraties

Heb je de boom naar jouw eigen smaak versierd, dan verandert je huis met deze sfeermakers definitief in een gezellige, warme kerstsfeer. Onder de kerstboom een kerststal of een compleet verlicht kerstdorp waar geschaatst wordt op een ijsbaan en het reuzenrad ronddraait en de oliebollenkraam de sfeer vergroot. In de vensterbank passen de verlichte huisjes ook prima. Ook kun je een slinger van lampjes voor het raam decoreren. Houd je niet zo van de overdaad aan kerstversiering? Kies dan heel subtiel voor een mooie stolp met kerstversiering erin of een paar takken waar je een enkele decoratie aan hangt. Bij de kerstdecoraties in huis voert hout en verlichting de boventoon.

Kerst in de tuin

Is binnen alles in kerstsfeer dan maakt de buitenkant het helemaal af. Een mooie kerstkrans, die je ook heel makkelijk zelf kunt maken met kerstballen, verlichting, slingers of dennengroen geeft in de tijd rond kerst een heel warme sfeer. Heb je in de tuin een mooie boom staan, maar een kale struik is misschien nog wel beter. Versier deze dan met kerstlampjes. De kerstnetten van lampjes drapeer je zo rondom de boom en de kale takken van de struik lenen zich ook prima voor een paar lampjes. Heb je een mand met houtblokken dan passen daar ook prima een paar kerstlampjes tussen. De sfeer in huis maak je af met een kerstrode amaryllis als plant en een warme fleece deken op gedrapeerd op de bank. Zo straalt je huis een en al kerstsfeer, gezelligheid en warmte uit. Dat is heerlijk thuiskomen nu het vroeg donker is en het buiten steeds kouder en natter wordt.

Vooral in de folders van onze woonwinkels en tuincentra zijn veel kerstdecoraties te vinden.

 

In deze vlog de trends van 2016

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.