Home > Tuin & Dier > Je tuin als tweede huiskamer

Je tuin als tweede huiskamer

Tuin & DierUit de folderVrije tijdWonen

Je tuin als tweede huiskamer

We leven steeds meer buiten. Wanneer we thuis zijn en het is mooi weer dan brengen we onze tijd veelal het liefst door in onze tuin Maak daarom van je tuin een tweede huiskamer. Door heel eenvoudig de inrichting iets aan te passen, voel je je buiten net zoveel thuis als binnen. Buiten genieten tot in de late uurtjes met een brandend vuurtje in de houtkachel en een prachtig ingerichte tuin. Wie wil dat nou niet?

 

Grote potten

In een mooie tuin is het heerlijk chillen. Vooral als je het buiten net zo sfeervol weet te maken als binnen. Naast de vaste beplanting geven bijvoorbeeld planten in grote potten een extra huiselijke indruk. Die grote potten heb je in verschillende soorten en vormen. Je hebt voordelige kunststofpotten, stenen potten en potten van zink. De vormen verschillen van een klassieke bloempot tot eipotten en potten in de vorm van een vaas. In de weerbestendige potten plant je groene planten of kleine fruitbomen. Populair zijn de citroen-, mandarijn- of kiwiboompjes.

 

Houtkachel   

Een ander sfeervol element voor de huiskamertuin  is de houtkachel. Als het ’s avonds wat frisser wordt is het heerlijk om een vuurtje te stoken in een buitenkachel. Je hebt moderne terrashaarden in allerlei designs. Daarnaast kun je ook kiezen voor de meer traditionele gietijzeren terraskachel of de goedkopere variant in de vorm van een terracotta tuinhaard. Wil je geen hout stoken, maar heb je liever een gashaard, dat kan ook. Als je groots wilt uitpakken dan zijn er tuinhaarden, die doen denken aan een grote open haard in de woonkamer, waar je allemaal omheen kunt zitten.

 

Lampen

Naast een open haardvuur is er nog iets typisch huiselijks dat tegenwoordig in geen enkele tuin misstaat: lampen. Je hebt goedkope grote bolle lampen,, die ‘s avonds als een soort lichtbakens boven de tafel zweven, maar je hebt ook de klassieke tafellamp compleet met lampenkap, die de tuintafel kan sieren of die je naast je loungestoel op de grond zet. De juiste verlichting creëert een thuis in jouw tuin. Met name de kunststof designlampen toveren je tuin om tot een tweede huiskamer.

 

Schommelstoelen

Behalve het zitgedeelte met een loungebank of een tuintafel met een lange tuinbank, kun je de tuin net die huiselijke ‘touch’ geven met een hangende stoel  of een luie schommelstoel van hout of van rotan. De stoel die niet mag ontbreken in de zithoek van je huiskamer, die past ook prima in je tweede huiskamer. Zo haal je binnen naar buiten. Met dat speciale zitje in je tuin, creëer je een uniek plekje waar je ’s ochtends je eerste bakje koffie drinkt of waar je na een middag boodschappen doen, heerlijk neerploft met een koud glas wijn of een koel flesje bier.

 

Kussens

Om je tuin helemaal af te maken kies je een aantal heerlijke kussens die ook goed passen bij de kussens van je loungebank of je tuinstoelen. Met kussens creëer je niet alleen een huiselijke sfeer, maar geef je ook kleur en daarmee een persoonlijk tintje aan je tuin. Zorg ervoor dat je elke avond alle kussens opbergt, zodat ze een zomer lang meegaan en als het te koud wordt om buiten te zitten, je ze ook binnen kunt gebruiken.

Met al die huiselijke elementen zit je net zo lief de hele avond buiten als binnen. Met een paar aanpassingen, die niet duur hoeven te zijn, maak je van je tuin in een handomdraai een tweede huiskamer.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.