Home > Drogist > Je kinderen bij Moederdag betrekken; zo doe je dat!

Je kinderen bij Moederdag betrekken; zo doe je dat!

DrogistElektronicaSupermarktVrije tijdWarenhuis

Je kinderen bij Moederdag betrekken; zo doe je dat!

Het is bijna weer Moederdag en dat betekent een dag vol verrassingen en vooral heel veel verwennen met knuffels en liefdevolle cadeautjes. Maar het is best moeilijk voor vaders om creatief en origineel te zijn. Kinderen helpen daar gelukkig een handje bij door de mooiste cadeaus te knutselen. Of het nu een mooie tekening is of een prachtige zoen met lipstick op papier. Moeders worden er heel gelukkig van.

Moederdag begint met een ontbijtje op bed met versgeperste sinaasappelsap of een heerlijke smoothie. Daarnaast een croissantje en een heerlijk gekookt eitje. Hollandser kan het bijna niet, maar dat is waar moeders van houden.

Met een beetje geluk hebben de kinderen iets op de crèche of op school geknutseld. Is dat niet het geval zet ze dan aan het werk. Dat kan op heel veel manieren en vaak zonder dat het veel kost. Daarom een paar goedkope, simpele cadeau ideeën voor Moederdag waar elke moeder van gaat stralen.

Idee 1. Bloempot met schoolbordverf

Heb je ergens in de schuur nog dat potje met schoolbordverf staan, dan kun je daar heel mooi een bloempot mee beschilderen. Laat aan de bovenkant en onderkant een randje van de originele kleur vrij en schilder de pot rondom zwart met schoolbordverf. Koop een mooie witte Margrieten voor in de pot en laat je kind met wit krijt iets moois op de pot tekenen of schrijven met natuurlijk heel veel hartjes erbij.

Idee 2. Flesje vol hartjes

Wie wat bewaard, die heeft wat. Geef je je kinderen wekelijks een plastic flesje met sinaasappelsap of appelsap mee? Of ken je die leuke kleine colaflesjes van glas? Haal een pak van zes flesjes in huis en drink de inhoud op, maar gooi de flesjes niet weg. Week eventueel het etiket met warm water van de fles en spoel deze schoon. Zorg ervoor dat de fles van binnen helemaal droog is. Koop vervolgens in de supermarkt een zak vol met hartjes en doe die in het flesje. Draai de dop erop en versier deze met een stukje cadeaupapier en doe er een mooi gekleurd touwtje omheen. Bindt aan het touwtje een lief kaartje waar je kind iets moois op geschreven heeft.

Idee 3. Zoen op papier

Heel lief en heel eenvoudig is de zoen op papier. Dit is een Moederdag cadeau dat je ook voor de grap als vader kunt geven. Knip een stuk papier uit zo groot als je bankpas. Doe nu lipstick op de lippen van kinderen of op die van jezelf en geef een zoen op het papier. Het beste kun je dit eerst een paar keer oefenen op een A-4 tot je de goede manier hebt gevonden om je lippen te tuiten, zodat je de mooiste zoen op het papier kunt drukken. Om er een echte zoenpas van te maken kun je de zoen op papier plastificeren. Dat kan met een speciaal apparaat. Heb je die niet, dan kun je het ook met plakband of met doorzichtig ducttape doen.

Idee 4. Zon met vakantiefoto’s

Foto’s laten we zelden meer afdrukken. Daarom is het juist leuk om een stuk of 8 vakantiefoto’s uit te zoeken en deze te laten afdrukken. Dit kan bij de supermarkt, de Hema of bij Kruidvat. Op papier teken je een mooie zon met een blij gezicht. Je kunt hiervoor ook stevig geel papier gebruiken, dat is nog mooier. Het rondje kun je aan de achterkant verstevigen met karton van bijvoorbeeld een doos. Nu plak je rondom acht wasknijpers op de zon, waarbij je het knijpgedeelte naar buiten laat steken. Zo heb je een stralende zon, waarbij je aan elke wasknijper een vakantiefoto kunt gehangen.


Idee 5. Smoothie met een rietje

Moeders zijn natuurlijk dol op smoothies. Deze kun je heel makkelijk maken in de blender. Met een paar sinaasappels, een bakje aardbeien en een banaan heb je de lekkerste smoothie in een handomdraai gemaakt. De smoothie kun je drinken met een mooi rietje. Die zijn er in allerlei vrolijke kleuren en ook met een gekke krul of in hartjesvorm. Knip een A-4 in de lengte in drieën. Schrijf bovenaan in grote letters met een stift: Jij bent mijn favo-rietje. Plak eronder met een vrolijk plakbandje het rietje vast. Samen met de smoothie is het een heel simpel en goedkoop Moederdag cadeau.

Heb je geen tijd of zin om een Moederdag cadeau te knutselen, kijk dan in deze folders voor de leukste en voordeligste cadeautjes.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.