Home > Drogist > Je eigen relaxdagje thuis (met bad, douche, verzorging) regel je zo!

Je eigen relaxdagje thuis (met bad, douche, verzorging) regel je zo!

DrogistSupermarktVrije tijd

Je eigen relaxdagje thuis (met bad, douche, verzorging) regel je zo!

Even helemaal niets. Plan je eigen relaxdagje thuis. Het is heerlijk om jezelf eens even helemaal in de watten te leggen. Niets hoeft, alles mag en het voordeel is zo’n relaxdagje kost je bijna niets, nou ja behalve tijd dan.

Alles aan kant

Zo’n relaxdagje voor jezelf vraagt wel om een kleine voorbereiding. Ruim een beetje op, zodat als jouw verwenmoment is aangebroken, je niet rondkijkt en denkt: ik zou eigenlijk nog even moeten opruimen. Het klink misschien raar, maar als je even opruimt geeft dat ook rust in je hoofd. Waarom? Omdat je letterlijk ruimte aan het creëren bent. Door het opruimen van spullen en rommel ontstaat er automatisch meer rust in je hoofd. Je externe wereld wordt namelijk ook rustiger.

Eenmaal alles aan kant, kun je alvast een aantal dingen klaarleggen en ga je nog even naar de supermarkt en drogist om in te slaan.

Het rijk voor jou alleen

Een relaxdagje thuis staat of valt met de rust. Ben je niet alleen thuis, hang dan op de deur een bordje met: niet storen. Of licht je huisgenoten in dat je even met rust gelaten wilt worden. Nog beter is het om iedereen de deur uit te bonjouren, zodat je echt het rijk voor jou alleen hebt. Het feest kan bijna beginnen.

Sisal scrubhandschoen

Van tevoren heb je bij de drogist een masker gehaald en een naar lavendel geurende bruisbal voor in bad. Voor het afdouchen leg je een sisal scrubhandschoen klaar om jezelf van top tot teen te schrobben met een silky secret douchecrème van Kneipp.

Guilty pleasure

Haal nog een paar lekkere dingen in huis, zoals je favoriete thee, chocomel met slagroom of een vers sapje. Daarnaast een paar lekkere afbakbroodjes, een vers pak koekjes of een overheerlijke reep chocola met caramel. Jouw guilty pleasure tijdens jouw relaxdagje thuis.

Wakker zonder wekker

Op jouw eigen relaxdag word je wakker zonder wekker en ook zonder lijstjes in je hoofd. Vandaag is het relaxen. Draai je nog een keer om of spring meteen uit je bed. Laat het bad volstromen en zoek in de tussentijd in je kledingkast alvast naar je joggingbroek en een lekker warm vest. Op Spotify kies je nu eens niet voor je eigen muziek maar voor een playlist met rustige loungemuziek. Je raakt steeds meer in de stemming. Kies een mooi boek van al die boeken die je nog moet lezen of neem een tijdschrift mee samen met een dampende kop thee en een heerlijk geurend warm broodje uit de oven. Je bent klaar om in je volgestroomde bad te stappen.

Onderdompelen met een bruisbal

Dompel je langzaam onder in het schuimende water en laat de frisse geur van je bruisbal op je inwerken. Tijd speelt geen rol, zodat je ongelimiteerd de warme kraan opendraait om het bad  keer op keer bij te vullen met warm water. Lees wat in je boek en tegen de tijd dat je denkt, nu is het mooi geweest, smeer je nog even het masker op je gezicht. Sluit je ogen en laat het masker intrekken, terwijl jij even al je gedachten laat bezinken.

Verwen je lijf

Uitgebadderd? Dan begint de echte aandacht voor jezelf. Spoel het masker met lauw warm water van je gezicht. Scheer je benen, knip je tenen, epileer je wenkbrauwen en kam je haren. De volgende fase is de fase van het afdouchen. Stap onder de douche en verwen je lijf met een heerlijke douchecrème van Kneipp, die samen met je sisalhandschoen al scrubbend jou een heerlijke gladde en zachte huid bezorgd. Was je haren en smeer je lichaam nogmaals van top tot teen in met de douchecrème. Voel het water langs je lichaam stromen en geniet.


Doen waar je zin in hebt

Na het afdrogen gebruik je een vocht inbrengende bodylotion, die je huid soepel maakt. Als je je hebt aangekleed dan installeer je je nog even met een kop koffie op de bank en doet waar je zin in hebt. Een filmpje kijken, de krant lezen, een spelletje spelen of eindelijk eens je nagels bijwerken. Met een lekker muziekje op de achtergrond kom jij deze relaxdag wel door.

Suggesties voor een voordelig relaxdagje thuis:

  1. Om mee te beginnen: Winter Glow thee, dark roasted Arabia koffie een roomboter stroopwafel of petit fours uit de diepvries.
  2. Voor een laat ontbijt: meergranen afbakbroodje met Johma komkommersalade en ham of kaas met tomaat en komkommer.
  3. Iets lekkers erbij: een zonnatura notenreep voor de gezonde trek of een maxipak Maltesers of een Autodrop winterblik vol Cadillacs als guilty pleasure
  4. Voor in bad: een gouden bruisbal van Lush of een Malthezer 
  5. Onder de douche: Palmolive douche amandel, Lavendel douchecrème van Kneipp en een sisalhandschoen
  6. Na het afdrogen: Kruidvat intense hydrating gezichtsmasker, Dove beauty bodylotion

 

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.