Home > Speelgoed > Interactief speelgoed is het allerleukst

Interactief speelgoed is het allerleukst

Speelgoed

Interactief speelgoed is het allerleukst

Populair kinderspeelgoed is dit jaar vooral interactief speelgoed.

Interactief is het toverwoord. Spelletjes die je kind speelt zijn ook te vinden op de tablet of smartphone. De allerkleinsten raken helemaal gebiologeerd door de dansende blokjes van Nijntje. En ook de Woezel en Pip hondjes die gaan blaffen als je in je handen klapt zijn een hit. Kinderen van 4 en 5 jaar willen doen, doen, doen. Speel het spel met de vos en de kippen of sleutel er op los met Construxions.

Zijn je kinderen alweer iets ouder en in de ban van the Voice kids. Een mooi cadeau van de Sint is dan de Kidi Super Star waarmee ze uit volle borst hun favoriete liedjes voor de microfoon kunnen zingen. Leuk voor stoere jongens is het schieten op verschillende ‘targets’ met Whacky shots.

Eindeloos spelen doen kinderen onder andere met Lego. De hele kleintjes met Lego Duplo, maar vanaf een jaar of 7 leren ze steeds completere werelden in elkaar te zetten. Met het enorme aanbod wordt feilloos ingespeeld op de fantasie die kinderen op deze leeftijd ruimschoots hebben.

Speelgoed voor een jongen of een meisje

Alles wat vliegt rijdt of vaart is populair voor jongens vanaf 7 jaar. Creator daagt jongens uit om de sterkste voertuigen van de stad te bouwen en daarin rond te rijden. Het vliegveld met vliegende boeings, helikopters en dubbeldek vliegtuigen zijn ook een geweldige uitdaging. Varend met een speedboot of juist je Lego-auto overzetten met een heuse Lego veerpont prikkelen de fantasie. Net als de spectaculair uitziende raceboten.

Voor de meisjes is en blijft het de wereld van prinsessen en paarden, die tot de verbeelding spreekt. Maar het pretpark met een stoere achtbaan, een schiettent en een hotdog kraampje is iets waar je dochter samen met haar vriendinnen uren zoet mee kan zijn. Droomt zij ervan om beroemd te worden? Met Lego Friends sta je middenin de wereld van beroemdheden en zingt ze samen met haar vriendinnen de sterren van de hemel.

Is je kind uitgespeeld met lego dan valt er nog van alles te beleven met de meest uiteenlopende (bord)spelletjes waarbij de wereld van spionnen en de geheime dienst een hoofdrol spelen. Populair is ook het spel met de escape rooms waarbij je aan de hand van codes moet zien te ontsnappen uit een kamer. Zo zie je dat de echte en virtuele wereld meer en meer door elkaar begint te lopen en voor kinderen maakt dat niets uit. Voor hun is het allemaal even echt.  

In de dikke speelgoedfolders vind heel veel interactief speelgoed.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.