Home > Hup, lekker buiten spelen

Hup, lekker buiten spelen

Hup, lekker buiten spelen

Buiten spelen is gezond voor je kinderen. Kinderen zijn buiten in beweging, oefenen spelenderwijs hun motoriek en door met andere kinderen te spelen worden ze sociaal. Spelen lukt vaak het beste als er iets is om samen mee te spelen. In iedere tuin is er wel iets te vinden.

Het is bewezen dat buitenspelen een positief effect heeft op de leerprestaties van kinderen op school. Door te spelen ontwikkelen hun hersenen zich beter. Dat komt omdat ze door te spelen hun creativiteit en fantasie leren gebruiken. Door samen te spelen, weten ze hoe ze met elkaar moeten omgaan en dat maakt ze weerbaar. Dus hup, naar buiten. Lekker spelen. Dat is leuk, gezond en goed voor je kind.

Eindeloos springen

Het meest populair in de tuin is en blijft de trampoline. Eindeloos springen, spelletjes doen en om de beurt de gekste capriolen uithalen levert een hoop plezier op. Wat ook van alle tijden is en waar kinderen als eerste naartoe rennen in een grote speeltuin, is de schommel. Ook is een speelrek erg populair en klimmen kinderen graag in een touw of een touwladder.

Fantastische speelhuisjes

Voor de allerkleinsten zijn er de meest fantastische speelhuisjes met deuren en ramen die open en dicht kunnen. Ze spelen de ene keer ‘winkeltje’ en de andere keer ‘vadertje en moedertje’ met alle poppen en knuffels, die netjes hun bord moeten leeg eten.

Start en finish

Houdt je kind van winnen? Dan zijn wedstrijdjes op de fiets of de step space scooter erg leuk. Met stoepkrijt trek je een lijn op straat of op de stoep en een heel eind verderop nog eentje. De start en finish zijn nu duidelijk en ze kunnen  beginnen. De één op de step en de ander op de fiets kan prima. Als ze maar tegelijk heel snel van de ene kant naar de andere kant kunnen steppen, trappen of rennen. Skateboarden doen jongens en meisjes ook graag samen. Het gaat er dan vooral om wat voor kunsten ze op hun skateboard of waveboard kunnen laten zien. Stoep-op-stoep-af. Of lekker vaart maken als je van een heuvel af skate. Het liefst op de geasfalteerde weg. Dan kunnen ze hun geluk niet op.

 

Wagenpark van je dreumes

Fietsen moet je leren en dat begint al heel jong. Het wagenpark van je dreumes begint met een loopauto. Daarna volgt al snel een driewieler. Eenmaal de driewieler ontgroeid, wordt over gegaan op een loopfiets om na een tijdje toe te zijn aan het wegrijden op een echte fiets met zijwieltjes. Het is een kwestie van tijd voordat ook de zijwieltjes eraf kunnen en er al slingerend vrolijk rondjes worden gefietst. Behalve de fiets hebben ook de tractor en de skelter een magische aantrekkingskracht op kinderen. Ook al zijn ze er nog te klein voor of groeien ze eruit, ze kunnen er eindeloos mee bezig zijn. Het liefst natuurlijk achter het stuur en als dat niet kan, liften ze graag mee met hun vriendje of vriendinnetje.

 

Eindeloos spelen

Naast al die leuke grote speeltoestellen zoals een trampoline, speelhuisje of een klimtoestel, is een balletje trappen in de tuin of de stoep voor het huis vol kleuren met stoepkrijt ook heel leuk. Kinderen kunnen eindeloos spelen, maar wel telkens met weer iets anders. Zand en water hebben eveneens een enorme aantrekkingskracht. Spelen met zand in de zandbak met een speelgoedvrachtwagen of een hijskraan. Verder zorgt water met bootjes in een speciale watertafel voor veel plezier en hele vieze kinderen, die na het spelen schoongewassen en moe gespeeld zonder protesteren ’s avonds naar bed gaan.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.