Home > Supermarkt > Geen keukenstress met kerst

Geen keukenstress met kerst

SupermarktWarenhuis

Geen keukenstress met kerst

Wie geen stress wil, bereidt zich goed voor. Met de kerst is dat niet anders en kun je de keukenstress tot een minimum beperken.

Eén van de beste tips die Jamie Oliver gaf bij de presentatie van zijn nieuwste ‘Christmas Cookbook’ is de vriezer: deze is je beste vriend in de aanloop naar relaxte feestdagen.

Met ovenschaal en al

Alles wat je aan voorbereidingen treft, kun je ruim van tevoren in de vriezer zetten. Desnoods met ovenschaal en al. Kies je een hoofd- of nagerecht dat zich daar goed voor leent. Zo heb je alle tijd om een gerecht dat veel tijd kost te bereiden. Bijzonder feestelijk met een oer-Hollandse smaak is bijvoorbeeld risotto met boerenkool. Maar ook een stoofpotje met wintergroente is een heerlijk gerecht dat je van tevoren kunt bereiden. Wat te denken van een ouderwetse varkensrollade met honing en friszoete rodekool. Kook, stoof en braad het vlees, de groente of de vis aan en zet het afgekoeld in de vriezer. Haal het er in de ochtend van 1e of 2e Kerstdag uit en laat het ontdooien om het einde dag op een zacht vuur of lage temperatuur in de oven te laten garen. Al je aandacht kan dan uitgaan naar de voor- en bijgerechten. En zo verschijn jij heel ontspannen aan de kerstdis.

Uit de vriezer

Hetzelfde geldt voor het dessert. Een ijskrans met fruit en chocolade is zo’n dessert dat bijna in zijn geheel uit de vriezer kan komen. Bedenk van tevoren welke schaal je hiervoor wilt gebruiken. De bosvruchten verdeel je twee uur van tevoren rijkelijk over de bodem van de schaal en laat je in alle rust ontdooien. Ondertussen kun je verder met de bereiding van de chocolade. Deze smelt je au bain-marie en laat je afkoelen om nog heel even op te warmen op het moment dat je het vanille roomijs uit de vriezer haalt. De enige tijd die je nog kwijt bent met dit dessert is de ‘finishing touch’ van het scheppen van mooie ronde bolletjes met een warme ijsschep. Daarna versier je de ijsbollen met de gesmolten chocola. Geen zin in ijs, maar ook geen zin in stress? Kies voor tiramisu of een appeltaart op zijn Frans of Marokkaans, die je ook zo de vriezer in en uitschuift.

Kant-en-klaar

Helemaal geen keukenstress tijdens de feestdagen dan kun je ook nog kiezen voor de kant-en-klare ovenschotels uit de supermarkt. Zeker als je alleen bent met kerst of een van de twee kerstdagen in alle rust wilt doorbrengen, dan biedt een kant-en-klaar varkenshaasje in honing-mosterd uitkomst. Ook speciaal is de zuurkool met appel en pecannoten schotel of rode biet met geitenkaas en uiencompote. Wil je zelf wel een paar hertenbiefstukjes bakken dan kun je het jezelf makkelijk maken met en aardappelschotel uit de oven en kant-en-klare stoofpeertjes in rode wijnsaus. Die makkelijk vanuit de vriezer zo de oven in kunnen. Op die manier geniet je optimaal en hele relaxte feestdagen.

Kijk in de folders voor de beste kerstaanbiedingen van de supermarkten.

Lees meer blogs over kerstversiering, kerstdiner en kerstcadeautips.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.