Home > Supermarkt > Fit de zomer in met fruitig abc’tje

Fit de zomer in met fruitig abc’tje

Supermarkt

Fit de zomer in met fruitig abc’tje

Ze zijn er weer de kersen, de zwarte bessen, de frambozen en de wilde perziken. Fruit in overvloed.

De populaire fruitsoorten, die nu in de supermarkten worden aangeboden zitten boordevol vitamines. Kies je voor een bakje kersen dan scheelt je dat toch al snel 120 calorieën met een handje snoep en 225 in vergelijking met een bakje chips. Qua geld maakt het in de aanschaf niet uit. Tip: vervang één slechte eetgewoonte van jezelf voor fruit en je begint een paar pondjes lichter aan je zomervakantie.

Fruit helpt bij een gezond eetpatroon, want wist je dat kersen een bijzonder hoog percentage vitamine A bevatten? Daarnaast zitten er in kersen ontstekingsremmende stoffen. Goed om te weten. Een andere, veel bekendere vitamine, die we dagelijks nodig hebben is vitamine C. Automatisch denk je dan aan sinaasappelen.  Maar dat is niet de enige fruitsoort barstensvol vitamine C. Want de zwarte bes is de absolute kampioen. Ook in frambozen zit veel vitamine C. Een ander voordeel van deze heerlijke zoete, zachte snack is dat ze ongelooflijk veel vezels bevatten.
Veel vitamine B, zoals B1, B3, B5 en B6 zit juist weer in de wilde, platte perzik. Vergeet niet om perziken goed te wassen in verband met bestrijdingsmiddelen, die nodig zijn om deze overheerlijke vruchten te beschermen tegen insecten, die op de zoete geur afkomen.

Met al het fruit in de supermarkt heb je dus zo een Abc’tje aan gezonde vitamines binnen. Ter aanvulling is ook de zonnevitamine D van grote waarde. Is er geen zon te bekennen of zit je liever binnen als de zon schijnt, dan kun je vitamine D ook heel goed uit je voeding halen. Het zit in vis, zoals zalm, haring en makreel. Verder ook in eieren, maar weer minder in melk dan je had verwacht. Wel is er nu halfvolle melk met extra vitamine D en ijzer. Zo ga je gezond en fit door het leven en kun je fris en fruitig de zomer in.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.