Home > Vakantie > Even helemaal niks: wat doe je dan?

Even helemaal niks: wat doe je dan?

VakantieVrije tijdWonen

Even helemaal niks: wat doe je dan?

Je hebt vrij en je hoeft even helemaal niks. Wat doe je dan? Duizend-en-één mogelijkheden komen op in je hoofd. Er is zoveel wat je zou kunnen gaan doen, maar dit is een mooi moment om even orde op zaken te stellen en je eigen batterij weer op te laden. Een goed moment om in alle rust op te ruimen en de klusjes op te pakken waar je maar steeds niet aan toe kwam. Dat werkt heel ontspannend.

Bekijk eerst even de folders van Spotta, voordat je de handen uit de mouwen gaat steken. De uitverkoop is losgebarsten. Spotta geeft je tips wat je kan doen en hoe je dat op de meest voordelige manier kan aanpakken.

1. Opruimen en weggooien
Als je je hoofd wilt leegmaken en eigenlijk even helemaal niets wilt doen, dan helpt het om ook letterlijk op te ruimen. Begin met je tas. Gooi de overbodige papieren weg en bedenk wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar: een nieuwe tas, agenda of handig schrijfblok? Heb je een werkkamer, dan is het goed om ook daar orde op zaken te stellen. Overbodige administratie gooi je weg of verplaats je naar zolder. En kijk wat je aan nieuwe mappen en schrijfgerei wilt aanschaffen. 

Moet jij je ook een weg banen door de schuur of garage? Kies dan voor een handig opbergrek of een mooie gereedschapskist. Dat scheelt een hoop ergernis.

2. Creëer licht in de duisternis
Heb je al een tijdje het gevoel dat je teveel in het donker zit? Maak dan een lichtplan. Waar zitten de donkere plekjes in jouw woonkamer en hoe kun je meer licht creëren? Er zijn hele eenvoudige oplossingen met hanglampen en vloerlampen. Heb je al een tijdje een peertje aan het plafond hangen? Laat de fitting dan vooral zitten en koop een trendy gloeilamp. Een hippe oplossing. Ben je helemaal uitgekeken op de lamp boven de eettafel dan is het nu tijd om die te vervangen voor een mooie nieuwe blikvanger.

3. Vervang versleten meubelen
Je zit er al een tijdje over na te denken, maar nu is dan toch de tijd gekomen om afscheid te nemen van je versleten stoel of bankstel. De kast is wel heel handig, maar daar mag nu toch echt iets anders voor in de plaats komen. Doe inspiratie op en bekijk de folders voor een mooi hip bankstel, een vrolijke stoel of een stijlvolle kast. Ook een nieuwe salontafel of bijzettafeltjes kunnen een frisse, nieuwe uitstraling aan je woonkamer geven.

4. Tover de kinderkamer om
Is je kind toe aan een groter bed of is het tijd voor een echte tienerkamer? Dit is het moment om de kinderkamer om te toveren naar een kamer die past bij de leeftijd van je kind. Een ledikant kan vervangen worden door een peuterbed en een peuterbed kan plaatsmaken voor een groter bed. Met een nieuw behang en een andere lamp maak je er een compleet nieuwe kamer van. Ook een mooi opbergmeubel kan een uitkomst zijn. Begint jouw kind een echte tiener te worden, dan is het belangrijkste vaak een nieuw bureau met leuke spulletjes. Daarnaast maakt een nieuw dekbedovertrek en een nieuwe lik verf op de muur de metamorfose compleet.

5. Repareer wat los en vast zit
Eindelijk heb je tijd om eens rustig wat klusjes in huis te doen. Vervang de lekkende douchekraan of repareer alles wat los en vast zit. Zoals oude stopcontacten, losse deurklinken, een slot dat moeilijk dicht gaat of een brandmelder dat los aan het plafond hangt. Maak voordat je begint een lijstje met al die kleine ergernissen en werk ze één voor één af. De kans is groot dat het zo gepiept is en ook je partner of huisgenoten maar wat blij zijn met het nieuwe resultaat.

6. Beveilig het huis
Loop je al een tijdje met het idee rond om je huis beter te beveiligen? Kijk dan eens in de folders van Spotta wat er aan mogelijkheden zijn. Zo kun je heel eenvoudig een buitenlamp ophangen met een bewegingssensor, kun je extra sloten op je deur zetten of een lichtschakelaar aanschaffen, waardoor je lampen ’s avonds op een vast tijdstip uitgaan en het lijkt alsof er iemand thuis is. Voor een paar tientjes heb je al een beveiligingscamera, die je kunt installeren. Tot slot kan ook jouw huis niet meer zonder een paar goede rookmelders, die ook aanslaan bij hoge concentraties van koolmonoxide. Veiligheid voor alles.

7. Maak het warm en knus
Heb je je huis redelijk op orde, maar zou je het vooral wat knusser willen hebben. Dan kun je kijken of er een gezellige houtkachel in jouw woonkamer past. Belangrijk is dan wel dat je een schoorsteen hebt of een goede afvoermogelijkheid. Tegenwoordig heb je ook allerlei elektrische varianten, die eveneens een gezellige knusse sfeer oproepen. Maar voor een gezellig vuurtje hoef je niet per se binnen te zitten. Ook buiten kun je warmtelampen ophangen en een houtkachel of vuurschaal aansteken om samen knus onder een dekentje naar de vlammen te staren. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.