Home > Drogist > Eet verstandig, snoep slim

Eet verstandig, snoep slim

DrogistSupermarkt

Eet verstandig, snoep slim

Wie zoet is krijgt lekkers. In de maand november liggen de supermarkten vol met het meest lekkere snoepgoed. Als je een keertje snoept is dat niet zo heel erg, maar snoep dan wel slim.

Kinderen worden in deze tijd overspoeld door snoep.
Tijdens Sint Maarten op 11 november worden de zakken gevuld met allerhande snoep. Als Sinterklaas dan ook nog eens in het land is, kan je kind zijn geluk niet op. Pepernoten, chocoladeletters, gevulde speculaas, schuimpjes en taaitaai. Snoepen is geen ramp, zolang je de snoepmomenten maar weet te beperken.

Snoep is vooral slecht voor je tanden en als je teveel snoep achter elkaar eet, word je er misselijk van. Maar snoep bevat geen vitamines en veel calorieën, waardoor je van regelmatig snoepen flink kunt aankomen. Voor kinderen die aanleg hebben om dik te worden, is het helemaal belangrijk om het snoepen in deze tijd tot een minimum te beperken. Maar hoe doe je dat?

Er zijn een aantal manieren om slim te snoepen.

Zorg dat je kind, maar misschien ook jijzelf, voldoende vitamines binnen krijgt. Geef je kind extra fruit, vooral als je weet dat er gesnoept gaat worden. Fruit smaakt zoet en heeft daardoor een verzadigd effect op je zoetbehoefte. Kies voor appels, banaan en mandarijnen. Vooral de laatste hoort helemaal bij het traditionele Sinterklaasfeest. Wat ook goed werkt zijn een paar wortels. Als die dan toch in de schoen gaan voor het paard van Sinterklaas, dan kan je kind er zelf ook een paar opknabbelen. Even kijken of ze goed smaken.

Een andere manier om al een beetje een ‘vol’ gevoel te creëren is voorafgaand aan een snoepmoment een paar glazen water te drinken. Vruchtensap werkt ook, maar is bijna net zo calorierijk als snoep. Door het drinken van water zorg je er voor dat je minder trek hebt. Daardoor snoep je minder op het moment dat er een schaal vol lekkere pepernoten voor je neus staat.

Al dat typische Sint snoepgoed bevat veel verzadigde vetten. Die verzadigde vetten zitten ook in vlees. Daarom is het helemaal geen gek idee om een paar vegetarische maaltijden te gebruiken. Vooral op de dagen dat er meer dan anders gesnoept wordt, kies je bijvoorbeeld voor een groenteschotel uit de oven. Of je maakt een avondmaaltijd met vegetarisch gehakt of vegetarische balletjes, die qua smaak niet onderdoen voor de bekende Zweedse vleesballetjes.

Als je slim snoepen combineert met wat meer bewegen is het geen ramp om een periode iets meer te snoepen dan anders. Maak een lekkere lange wandeling op zondag of ga met je kind extra buiten spelen op woensdagmiddag. Eén snoepmoment per dag is vooral beter voor je tanden. Laat je kind na afloop van Sint Maarten lekker genieten van mini marsjes en haribo smurfen. Na dat ene moment stop je alles in één grote snoeppot en kies jij de snoepmomenten voor je kind. Wil je dat je kind niet in één keer alles op eet, kies dan voor een heerlijke chocolade Sint of een snoep pizza. Je hebt zelfs spellen als monopoly en scrabble in snoepvorm. Dat ziet er zo mooi en lekker uit, dat kinderen die het liefst zo lang mogelijk willen bewaren. Dat is pas slim snoepen.

Bekijk de supermarkt folders voor de aanbiedingen voor zowel snoep als groente en fruit.

 

Wil je meer weten over snoep en hoe het wordt gemaakt. Bekijk deze video:

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.