Home > Drogist > De meest in het oog springende make-up voor deze zomer

De meest in het oog springende make-up voor deze zomer

DrogistModeVrije tijd

De meest in het oog springende make-up voor deze zomer

Bij een nieuwe frisse zomer hoort ook een nieuwe frisse make-up look. Daarom een aantal trends op en rij als het gaat om welke make-up je deze zomer het beste kunt dragen. Het voordeel is dat deze zomer de ‘natural look’ voorop staat, waardoor je niet al te veel make-up nodig hebt. Zo houd je geld over om te investeren in de make-up die je deze zomer echt nodig hebt.

Natural look

Natuur en natuurlijk daar draait het om deze zomer. Je ziet er verzorgd uit met een mooie natuurlijk stralende huid als je ‘nude’ make-up gebruikt. Daarvoor heb je foundation nodig met een lichte neutrale tint. Als je een lichte kleur haar, huid en ogen hebt, kies dan voor een foundation met een met een beige ondertoon. Heb je juist bruin haar met bruine ogen en weinig of geen sproeten met een lichte huidskleur dan past een foundation met een roze ondertoon het best. Is je huid getint en word je snel bruin ga dan voor honingkleurige foundation.

Blosjes op de wangen

Roze is de nieuwe neutrale kleur. Op je wangen kun je een beetje lichtroze rouge aanbrengen, waardoor je een hele natuurlijke blos op je wangen ziet. Heb je een rond gezicht breng de blush dan net boven je jukbeen aan. Daardoor lijkt je gezicht smaller. Heb je een meer hoekig gezicht met strakke lijnen dan kun je het beste de rouge alleen op het voorste deel van je wangen aanbrengen, waardoor je er minder streng uitziet. Heb je een lang of ovaal gezicht ga dan met een grote fluffy kwast aan de slag en doe de blush van begin tot het eind op je jukbeen. Zo lijkt je gezicht voller. Met een hartvormig gezicht kun je het beste de rouge juist vlak onder je jukbeen aanbrengen.

Wenkbrauwen in natuurlijke vorm

Na jaren van geëpileerde wenkbrauwen zijn vollere wenkbrauwen weer helemaal in. Daarbij gaat het ook om een natuurlijke ‘look’ waarbij je wenkbrauwen er niet uitzien als twee zwarte getekende balken boven je ogen. Je hoeft je wenkbrauwen ook niet meer tot een paar smalle lijntjes te epileren. Ze mogen weer in de natuurlijke vorm gezien worden en je haalt minimaal wat haartjes weg aan het begin en aan het einde

Monochrome make-up

Voor een ‘natural look’ is oog make-up en lipstick overbodig, maar als je toch oogschaduw op wilt doen en graag lipstick draagt, gebruik dan dezelfde kleur. Monochroom make-up is de trend en alles moet bij elkaar passen. Kies je voor roze dan koop je roze oogschaduw met een lipstick in precies dezelfde kleur roze. Verder zie je werkelijk alle kleuren van de regenboog voorbijkomen als het om oogschaduw gaat en gaat het om kleuraccenten en zelfs oogschaduw rond de wenkbrauwen. Geheel in contrast met de ‘natural look’. Naast de felle oogschaduwkleuren zijn ook metallic en chroom tinten helemaal in.

Zwarte lijntjes rond je ogen

De zwarte lijntjes onder de ogen is helemaal terug, met dat verschil dat de uiteindes oogpotlood vrij zijn. Het is vooral zwart oogpotlood dat je ziet, maar wil je vasthouden aan de natural look, kies dan voor een minder ‘harde’ kleur en ga voor grijs of donkerbruin of rood. Ook helemaal hip blijft de eyeliner in glanzend zwart. Ook hier zie je dat de klassieke eyeliner weer helemaal terug is. De zwarte lijn direct op het ooglid is opvallend en mag gezien worden. Het eyeliner lijntje loopt vaak verder door dan je ooglid.

Krullende wimpers

Voor deze zomer draait het niet zozeer om volle of lange wimpers, maar vooral om krullende wimpers. Een krultang voor je wimpers mag deze zomer dan ook niet ontbreken. Qua kleur kiezen de meesten voor zwart, maar helemaal in is de burgundy mascara, waarbij het om gekleurde mascara gaat in met name donkere roodtinten.

Glimmende lippen

Het accent ligt deze zomer vooral op de ogen, maar je lippen mogen ook weer glimmen. Kies voor uitsluitend lipgloss als je gaat voor de ‘natural look’. Maar als je voor een mooie gekleurde lipstick gaat, kies dan voor een felle kleur, die je accentueert met wat extra lipgloss. Ook kun je kiezen voor glitters in je lipstick. Hoe meer glitters hoe beter lijkt het wel. Er zijn allerlei speciale glitterglosses verkrijgbaar. Kies je voor opvallende lippen, zorg er dan voor dat je ogen minder zwaar opgemaakt zijn.

 

In deze folders vind je de nieuwste make-up:

Bijenkorf
Kruidvat
Trekpleister
Etos
DA

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.