Home > Speelgoed > De leukste, mooiste en gekste surprises voor Sinterklaas

De leukste, mooiste en gekste surprises voor Sinterklaas

SpeelgoedSupermarktWarenhuis

De leukste, mooiste en gekste surprises voor Sinterklaas

Sinterklaas vieren doe je met surprises. Die maken het Sinterklaasfeest echt geslaagd.

Vooral kinderen vanaf 8 jaar maken er een hele sport van. Eerst worden er lootjes getrokken en dan begint de voorpret. Meestal staat er behalve een naam een aantal cadeauwensen op het lootje. Ken je de persoon goed dan is een surprise verzinnen een makkie, maar ken je degene die je getrokken hebt, minder goed, dan kan een surprise best lastig zijn.

Hoe gekker hoe beter.

Succes verzekerd is de surprise gemaakt van een grote doos met heel veel papiersnippers, nep pakjes en een echt cadeau. Hiervoor heb je wel veel oude kranten en tijdschriften nodig. Oorbellen of gelpennen, die je één voor één verpakt passen goed in zo’n surprise. Ook de vieze surprises doen het goed. De bal met herseninhoud door middel van spaghetti slierten en liefst ook nog wat ketchup, doet iedereen gillen en griezelen. Zorg ervoor dat je het cadeau goed in plastic verpakt hebt als je besluit om zo’n surprise te maken.
Ontbijtkoek leent zich uitstekend voor alle soorten poep en ergens in graaien waarna je hand vol kleverige lijm, gelatine of slijm zit, levert ook veel lol op. In zulke surprises stop je als tegenhanger iets verrassend lekkers. Dat maakt het de moeite waard voor degene die zo’n enge surprise moet uitpakken.

Welke surprise is voor wie

Bij een surprise gaat het vooral om hoe het eruit ziet. Het moet iets voorstellen. In de surprise zit meestal het echte cadeau verstopt. Past het er niet in, dan kun je met een briefje werken en daarop schrijven waar het cadeau te vinden is. Behalve dat een surprise er mooi uit moet zien, is het ook belangrijk dat de surprise past bij de persoon voor wie je hem maakt. En dat is niet altijd even eenvoudig. Maak het jezelf niet te moeilijk. Bedenk wat voor type hij of zij is en stem daar je surprise op af.

Een beetje plagen mag

Is het iemand die het liefst achter de computer of laptop zit of die altijd aan het werk is? Maak een computerscherm met een toetsenbord. Is de persoon iemand die snel op zijn teentjes is getrapt, maak een grote teen van een colafles. Knip de colafles doormidden en stop daar het cadeau in, waarna je de fles weer dichtplakt met tape.
Is het iemand die hard rijdt, maak van je surprise een auto of een dashboard waarop de snelheidsmeter ver over de honderd aangeeft. Een ijdeltuit kun je een spiegel geven, die je maakt van karton met zilverfolie. En wat dacht je van een schoenendoos vol met watten, dat een ligbad vol met schuim voorstelt? Dat is voor degene die altijd veel te lang in bad zit.

De cadeaus die je in de surprise stopt kunnen niet te groot zijn en kun je ook aanpassen op de surprise. In een computer stop je een virtual reality bril, die zijn soms heel goedkoop. In een spiegel past een lipgloss. Het bad bevat een gezichtsmasker; in de cactus doe je een Barbie of een zachte aaibare knuffel en in de auto stop je een chocoladeletter of een Ferrari racewagen.

Hobby of sportief

Vaak hebben surprises iets te maken met de hobby van iemand. Het voetbalveld is populair, net als de hockeystick en het tennisracket. Vooral bij sticks en tennisrackets is het een goed idee om alle wc-rolletjes vanaf nu niet meer weg te gooien.
Tablets of een smartphone vallen bij vrijwel iedereen in de smaak. Er past niet zoveel in, tenzij je er een reuze tablet of mobiele telefoon van maakt, dan valt het wel mee. Zo’n platte surprise is ideaal voor een cadeaubon of giftcard. Waar je ook hoge ogen mee scoort is een dier. En zo’n dier kun je het beste gewoon maken van een vierkante doos. Een paard, een poes of een hond kun je prima van twee dozen maken. De grote doos is het lijf en de kleine doos is het hoofd en zet je er half bovenop.

Ook in deze surprises kun je leuke cadeautjes verstoppen. Aan de hockeystick plak je een in Sinterklaas papier verpakte hockey glitterbal vast of je verstopt er een mooie armband in. In de tablet of smartphone kies je voor een leuke beschermhoes en in een dier kun je ook grote dingen kwijt, zoals bijvoorbeeld een dartboard of een microscoop. Maar ook een zelf te kleuren schoudertas of magic zand passen prima in deze mooi zelfgemaakte surprise.

Heb je een surprise verzonnen waar je ronde vormen voor nodig hebt, dan kun je het beste met papier-maché aan de slag. Daarvoor heb je kranten, behanglijm en kippengaas nodig en verf om het geheel mooi te schilderen. Het voordeel is, dat het gaas zich in alle mogelijke vormen laat buigen. Maar wat je ook maakt en welk materiaal je er ook voor gebruikt, bij een surprise gaat het er vooral om dat je kunt zien dat jij je best hebt gedaan om er iets moois van te maken.

Knutselspullen zoals lijm, papier, scharen en inpakpapier kun je vinden in de meeste speelgoedwinkels en ook in de warenhuizen en supermarkten.

> Nog meer cadeautips lees je in de Spotta blogs over speelgoed.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.