Home > Vrije tijd > De do's & don'ts op je eerste date

De do's & don'ts op je eerste date

Vrije tijd

De do's & don'ts op je eerste date

Voor het eerst met iemand afspreken is vaak een spannend moment. Wat doe je wel en misschien nog wel belangrijker… wat doe je juist niet? Speciaal voor Valentijnsdag hebben we de do's en don'ts voor je op een rij gezet. Gewoon, voor een simpel duwtje in de rug. 


Don’t: te veel parfum

Je kent die mensen wel, je ruikt de walm van sterke parfum nog meters achter hun aan. Het is heel gemakkelijk om hiermee de fout in te gaan. Je ruikt je eigen parfum na een kwartier al niet meer. Maar andere mensen om je heen, voornamelijk je date, doen dat wel. Eén of twee keer spuiten, is echt voldoende.


Don’t:besluiteloos zijn

Laat een eeuwige herhaling als "Ik weet het niet, wat denk jij ervan?" of "Kies jij maar" gerust achterwege. Dit wil niet zeggen dat je alle beslissingen moet nemen, maar wat input geven kan geen kwaad want besluiteloosheid is overduidelijk niet sexy. Wanneer je date een aantal activiteiten geeft om te doen tijdens jullie date, kies er dan gewoon eentje uit. 


Don’t: te veel drinken

Oké, een drankje is lekker en gezellig. In de meeste gevallen helpt het je ook om wat losser en ontspannen te worden. Echter sla hier niet in door, je voelt de effecten van drank niet altijd meteen aankomen. Zeker niet als je zit. Niets is zo afknappend als je date op de eerste date te veel drinkt. Iemand die te veel gedronken heeft gedraagt zich nou eenmaal niet altijd even netjes.


Don’t: de 2e date plannen als het niet klikt

Als je voelt dat je date niet gaat worden wat je ervan gehoopt had, ga dan niet na bijvoorbeeld het eten nog ergens anders een drankje drinken omdat dat voor gesteld wordt. Bedank je date voor de avond en beëindig de date. Duidelijk en wel zo eerlijk.


Do: eet wat je lekker vindt

Sommige mensen, vooral vrouwen, eten op een eerste date wel erg beschaafd. Ze willen de indruk wekken dat ze bewust bezig zijn met hun lichaam en voeding. Maar op een paar blaadjes sla kun je niet de hele avond teren. Daarnaast vinden mannen het vaak ook fijn als een vrouw relaxed is over eten, dit geeft namelijk aan dat ze zich lekker in haar vel voelt. Daarbij komt het ook nog eens zelfverzekerd over.


Do: weg met de oude etiketten

Het is al lang niet meer zo dat je als vrouw moet wachten tot hij als eerste iets van zich laat horen na de eerste date. Wil je graag bellen doe dat dan gewoon. Dit geldt ook voor het mannelijke geslacht, twee dagen wachten voor je haar weer belt is echt passé!


Do: laat merken dat je passie hebt

Het is moeilijk om een gepassioneerd persoon niet aantrekkelijk te vinden. Heb je dus echte passies in je leven? Iets waar je helemaal in op kan gaan? Deel dit dan met je date. Wie weet heb je op dit vlak overeenkomsten. Dan weet jij ook weer zeker dat jullie niet uitgepraat raken en er geen ongemakkelijke stiltes vallen.


Do: de stiltes vermijden op de juiste manier

Iedereen kent het wel, uit ervaring of van verhalen. De ongemakkelijke stiltes. Je weet van te voren nooit of de ander net zo’n babbelaar is als jij. Of andersom! Voor de stillere types is het goed om iets opener te zijn. Als je open bent geeft dat binding en is er veel meer kans voor je date om in te haken. Overeenkomsten scheppen een band.  En als laatste: voorbereiding is het halve werk zegt men. Bedenk van te voren wat vragen die je kunt stellen aan je date. De internetdaters kunnen het profiel van hem/ haar nog een keer lezen en vast leuke vragen bedenken. Mochten de stiltes dan toch vallen? Vul ze dan niet op met “dus” of “ehhm”. Dan maak je het alleen maar erger.

En vergeet niet, het is tenslotte maar een date.

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.