Home > De beste keukenhulpjes voor de beste koks

De beste keukenhulpjes voor de beste koks

De beste keukenhulpjes voor de beste koks

Je hebt zoveel meer gemak in de keuken met de juiste keukenhulpjes. Zelfs de beste koks kunnen niet zonder. Of het nu gaat om geavanceerde keukenapparaten of een simpele appelboor of pastalepel, al die keukenhulpen maken het leven in de keuken een stuk aangenamer. Bovendien serveer je in een mum van tijd de mooiste gerechten op tafel. Spotta zet een aantal onmisbare keukenapparaten op een rij. 

Grill en tosti ijzer in één
Met een panini grill kun je natuurlijk de lekkerste tosti’s bakken, maar deze grill is ook ideaal voor het grillen van vlees, vis en allerlei soorten groentes. Grootste voordeel is dat je er minstens twee tosti’s tegelijk in kunt bakken en hoe dik belegd deze ook zijn, ze passen altijd tussen de twee bakplaten. Handig en vooral gezond, omdat je eigenlijk geen olijfolie of boter nodig hebt bij het bakken. De panini grill heb je in verschillende uitvoeringen met instelbare temperatuur, handige timers en extra accessoires. Je vraagt je af hoe je ooit zonder hebt gekund.

Blender
Wie denkt dat een blender op de plank blijft staan heeft het mis. Vooral als je weet waar je een blender allemaal voor kunt gebruiken, snap je dat dit keukenapparaat niet mag ontbreken in je keuken. Het lekkerst zijn natuurlijk de smoothies en milkshakes die je in een blender kunt maken. Maar er is meer. Wat dacht je van het zelfgemaakte sauzen, het vermalen van bijvoorbeeld chocola of nootjes of het vergruizen van ijsklontjes voor in een lekker zomerse cocktail? Een blender is multi functioneel en erg handig voor alles dat je wilt mixen.

Sodastream
Een sodastream. Sommigen zullen het overdreven vinden, anderen een uitvinding. Met een sodastream apparaat maak je thuis zelf bruisend water. Het voordeel is dat je zelf het gewenste bruisniveau kunt bepalen. Houd je van licht bruisend water of juist van intens bruisend, je zet de sodastream op het gewenste bruisniveau en je hebt in een handomdraai jouw favoriete water met bubbels.

Slow Cooker
Koken met de slow cooker is een nieuwe trend. Vooral als je allebei werkt en ook ’s avonds nog weer weg moet, is de slow cooker een handig keukenapparaat. Je zet ’s ochtends de slow cooker aan met een stoofpot, curry of een ander eenpansgerecht en als je ’s avonds thuiskomt is je eten klaar en kun je meteen aan tafel. Er zijn speciale recepten voor de slow cooker en supermarkten spelen handig in op deze trend met allerlei aanbiedingen.

Extra keukenhulpen
Er zijn een heleboel kleine keukenhulpen zoals een blikopener, een knoflookpers of een broodmes. Naast deze standaard keukenhulpen is het handig als je ook de minder voor de hand liggende keukenspullen in huis hebt. Deze keukenhulpen zijn onmisbaar in iedere keukenla.

Appel en ananasboor
Er zijn allerlei messen, lepels en andere keukenhulpen die veel karweitjes versimpelen. Wil je bijvoorbeeld een appelbol maken met bladerdeeg en kaneel dan houd je de appel heel met een appelboor waarmee je het klokhuis in één draai uit de appel haalt. Een vergelijkbaar apparaat bestaat ook voor de ananas. 

Pizzasnijder
Een van de lastigste dingen is het snijden van een pizza in mooie gelijke stukken. Met een pizzasnijder rol je zo door de pizza en heb je je pizza in een mum van tijd in acht gelijke stukken verdeeld.

Allessnijder
Met een allessnijder heb je de meest voor de hand liggende producten al snel in keurige plakjes gesneden. Je kunt er bijvoorbeeld eieren, komkommer of worst in kleine blokjes of plakjes snijden en deze mooi uitspreiden op je bord of in een schaaltje op tafel serveren.

Pastalepel
Een pastalepel is meestal een gekartelde diepe lepel met een gat erin. Het gat is niet bedoeld om de pasta te laten uitlekken, maar is een maatstaaf. Het laat zien hoeveel pasta je nodig hebt voor één portie. Steek de pasta voor het koken in het gat en je kookt nooit meer te veel pasta. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.