Home > De beste haalbare voornemens om mee te beginnen

De beste haalbare voornemens om mee te beginnen

De beste haalbare voornemens om mee te beginnen

Het nieuwe jaar begin je het liefst met een paar goede voornemens. Daarmee geef je jezelf meteen een doel voor het komende jaar: meer aandacht besteden aan jezelf. Het is opvallend dat veel goede voornemens neerkomen op een betere balans en meer rust. Zowel in je dagelijks leven als in je hoofd. Daarom een aantal haalbare voornemens om 2018 goed te starten.

Meer bewegen
Een van de meest gehoorde voornemens voor het nieuwe jaar is om meer te bewegen. Uit cijfers blijkt dat we gemiddeld negen uur per dag zittend doorbrengen. Dat kan anders in 2018. Een goede manier om in beweging te komen is iets te doen wat je echt leuk vindt. Om dat vol te houden kun je het beste iets samen gaan doen met een vriend of vriendin. Populair op dit moment zijn buiten sporten zoals bootcamps en mountainbiken. Daarnaast is yoga ook populair. Er zijn veel verschillende vormen. Vinyasa yoga is een dynamische yoga waarbij ademhaling en beweging tegelijk gebeuren. Heb je last van slaapproblemen of meer rust dan is Mindful yoga ook een idee. Daarbij gaat het om de juiste ademhaling in combinatie met eenvoudige oefeningen. Helemaal geen zin om naar een yogales te gaan of buiten te gaan bootcampen? Thuissporten in je eigen tijd wordt steeds populairder. Er zijn verschillende apps en filmpjes, die daarmee kunnen helpen.

Artikelen om voordelig in beweging te komen:
Hardloopschoenen
Sportkleding
Activity watch
Fitness attributen
Hometrainer
 

Train je positieve mindset
Met een positieve instelling bereik je meer dan als je loopt te dubben of te tobben. Je ziet het bij topsporters. Het verschil tussen winnen en verliezen zit meer tussen de oren dan dat het gaat om de fysieke prestatie. Dat heeft alles te maken met een positieve mindset en een goede focus. Zo’n positieve mindset kun je trainen. Dat doe je door bijvoorbeeld rituelen in te stellen. Sta op met je favoriete liedje; lees inspirerende boeken; schrijf dagelijks drie dingen op die je als positief hebt ervaren; neem elke dag tien minuten te tijd voor jezelf om alles even op een rijtje te zetten en maak een paar keer per week een ommetje om en even uit te waaien.

Hulpmiddelen voor een positieve mindset:
Wekkerradio
Inspirerende boeken
Kussens
Hangstoel

Kies bewust
Wil je in 2018 eindelijk die creatieve hobby gaan uitoefenen, of die ene grote uitdaging tot een goed einde brengen? Kies er dan bewust voor. Zet voor jezelf alle seinen op groen. Bedenk van tevoren wat er nodig is om het doel te bereiken dat je jezelf hebt voorgenomen. Soms is de eerste stap het moeilijkst. Of misschien heb je juist een uitgebreid stappenplan nodig om je doel te bereiken.

Alles voor het bereiken van jouw doel:
Fietstocht maken
Houten vloer leggen
Natuurfotografie
Buikspieren kweken

Sociale leven
Bewust meer tijd maken voor de mensen die voor jou belangrijk zijn. Dat is een voornemen dat bij veel mensen hoog op het lijstje staan. Want voor je het weet, zit je weer in de enorme drukte van alledag en kom je nauwelijks toe aan je sociale contacten. Terwijl die toch zo belangrijk voor je zijn. Een manier om je sociale contacten te onderhouden is door bijvoorbeeld een vaste dag te plannen en die ook echt vrij te houden voor diegenen waar jij dit jaar tijd en aandacht aan wilt besteden. Een andere manier is om iets leuks met elkaar te gaan doen. Bijvoorbeeld een avond naar de film of samen een middag te gaan wandelen of iets samen te bakken of te koken. Als het iets is waar je allebei plezier aan beleeft, kun je ook echt uitkijken naar die momenten. 

Nodig om bewust tijd vrij te maken:
Familieplanner
Koffiezetapparaat  
Bakvormen
Wandellaarzen

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Wachtwoord vergeten! Er is een mail verzonden naar je mailadres om je wachtwoord te wijzigen.